Futbolli shqiptar në zi, ndahet nga jeta ish-portieri i kombëtares Mikel Janku

Ndahet nga jeta nje personalitet në fushën e futbollit shqiptar. Në moshën 78-vjeçare është ndarë nga jeta ish-portieri i Kombëtares së Shqipërisë dhe njëherësh i Partizanit, Mikel Janku. Janku ka lindur në Tiranë më 25 tetor 1941. Ai ka qenë aviator, e më tej, portieri i kombëtares, kampion dhe fituesi i kupave me Partizanin, opinionist dhe gazetar. Rrethanat politike të kohës bënë Janku të largohej nga aviacioni dhe vendosi të merrej me futbollin.Mikel Janku ka mbrojtur portën e skuadrës së Partizanit dhe të Kombëtares së Shqipërisë në periudhën 1962-1969 dhe 1964-1967.

Kategori të tjera