Gjenevë, 'Grand Prix D'Horolgerie', merr pjesë dhe shqiptari nga Kosova

9 Nëntor 2019, 15:37

Grand Prix D'Horolgerie dje në mbrëmje zbuloi luksin e diamanteve të vendosura në orë dhe krijimet mekanike më komplekse të vitit 2019.

Ekziston shumë teknikë, ka shumë risi, shumë bukuri, shumë pasion, thjesht e bukur për tu admiruar", thotë Raymond Loretan, presidenti i Grand Prix d'Horlogerie de Genève Foundation.

Duhen mijëra orë punë të përpiktë nga artizanë të aftë për të bërë një orë të shtrenjtë deri në 2.5 milion euro. 'Koma' e prezantuar dje është modeli më i shtrenjtë që sinkronizohet me një orë atomike që automatikisht korrigjon kohën.

Megjithatë, çmimi Oskar shkoi për një pajisje më të lirë, 137 mijë euro.

Në eventin e mbrëmshëm merrte pjesë edhe shqiptari nga Kosova Rexhep Rexhepi, i cili në muajin janar u shpall fitues i “Men's Watch”. 31 vjeçari që arriti të sfidojë gjigandët e “familjes” së vet, prodhon orët “AkriviA” që shiten 90 mijë $.

Fal suksesit të tij, Rexhepi fitoi dhe “zemren” e prestigjiozes New York Times, e cila i dedikoi një artikull orëndreqësit shqiptar. 

“Vetëm 31 vjeç, Rexhepi është një xhevair i pastër i një brezi të ri orëndreqësish të përkushtuar ndaj zejtarisë tradicionale”, shkruan ndër rreshtat e shumtë gazeta amerikane.

Kategori të tjera