Gjiknuri: Tryeza me të gjitha palët pa ndërmjetësimin e ndërkombëtarëve! Diskutohet edhe sistemi

14 Janar, 14:40

Bashkëkryetari i komisionit të posaçëm për reformën zgjedhore, Damian Gjiknuri tha se ulja në tryezë e PD-së dhe LSI-së erdhi si shkak i një marrëveshjeje që edhe opozita jashtëparlamentare të bëhet pjesë e procesit të reformës për të arritur një draft të dakordësuar nga palët për miratim në Kuvend.

"Kemi një marrëveshje që opozita jashtëparlamentare të përfshihet në procesin e reformës zgjedhore për të arritur një draft të dakordësuar. ODIHR do i kërkojmë të vijë zyrtarisht në Tiranë, për çështjet që palët mund të ndahen. Jemi të gatshëm që të gjejmë çdo lloj komunikimi me opozitën, siç e kemi thënë edhe më herët. Gjetëm një modalitet që opozita të jetë pjesë e reformës zgjedhore", tha Gjiknuri.

Sa i përket ndryshimit të sistemit, Gjiknuri tha se është pjesë e punës së komisionit, por do t'i mbetet pritshmërive nëse arrihet konsensus i plotë edhe për këtë çështje. 

"Sistemi është objekt i punës së komisionit, por do një dakordësi, por që nuk lidhet me rekomandimet e OSBE/ODIHR", tha ai, duke sqaruar se asistenca e OSBE-së nuk do të jetë për ndasi që lidhen me diskutimet për sistemin zgjedhor. 

Gjiknuri la të kuptohet se kjo tryezë u arrit nga vetë palët, dhe jo me ndërmjetësimin ndërkombëtar. "Janë palët shqiptare në tavolinë, ndërkombëtarët e ndjekin me shumë vëmendje", tha Gjiknuri.

Kategori të tjera