Investimet dhe lufta kundër korrupsionit/ Presidenti i BERZH: Shqipëria po shkon në drejtimin e duhur

8 Nëntor 2019, 13:18

Presidenti i Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim(BERZH) Suma Chakrabarti shprehet se Shqipëria ka arritur shumë progres nën drejtimin e qeverisë Rama. I pyetur mbi raportin Bankës Botërore për nivelin e korrupsionit në Shqipëri, ai tha se nuk mund të japë asnjë koment të përpiluar nga një institucion tjetër.

"Në fakt nuk mund të komentoj një raport të përpiluar nga një institucion tjetër ku ne nuk kemi kontribuar fare, por mund të them që qeverisja është shumë e rëndësishme për çdo shtet dhe unë mendoj se Shqipëria ka arritur shumë progres nën drejtimin e qeverisë Rama. Nëse shihni reformën e gjyqësorit, ajo po bëhet më efikase, më e pavarur, gjë që është shumë e mirë, është qeverisje më e mirë, reforma e administratës publike sërish është diçka e mirë dhe ka më shumë shërbime online.

Kategori të tjera