Ish-presidenti Bill Clinton në Kosovë, nderohet me ‘Urdhrin e Lirisë’

11 Qershor 2019, 17:50

Ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Clinton, ka mbërritur në Prishtinë për të marrë pjesë në ceremonitë festive që do zhvillohen me rastin e 20 vjetorit të çlirimit dhe hyrjes së trupave të NATO-s në Kosovë.

Ndërsa ka ecur në këmbë përgjatë Sheshit ‘Skenderbeu’ dhe është përshëndetur nga qytetarë të shumtë, në presidencën e Kosovës, nderuar nga garda e Republikës, miku i madh, ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Clinton është pritur nga Presidenti Hashim Thaçi. 

Në fjalën e mirëseardhjes Presidenti Thaçi falenderoi mikun e shtrenjtë në emër të të gjitha institucioneve të Kosovës  “për vendimin e drejtë për ndërhyrje ushtarake për çlirimin nga represioni serb, vendim që ndikoi në nisjen e një jete të re në Kosovë”.

“Sot pas 20 vitesh, Kosova është e pavarur dhe unë jam shumë mirënjohjes që gjatë këtij udhëtimi kemi qenë bashkë. Mbështetja juaj ka qenë jetike për lirinë dhe pavarësinë, por edhe tashmë në udhëtimin tonë euroatlantik” u shpreh Presidenti Thaçi. “Duke u bazuar në kompetencat  e mija si president i Kosovës,  por edhe si mik i juaji sot në emër të institucioneve të Kosovës ju akordoi  ‘Urdhrin e Lirisë’ dhe nuk ka çmim që mund të shpërblej kontributin tuaj”

Kategori të tjera