Katalonja, greva dhe protestat, më shumë se gjysmë milioni njerëz në rrugë

19 Tetor 2019, 15:55

Katalonja po përjeton ditën e gjashtë të protestave të cilat nisën si reagim pas dënimit me 100 vite burg në total, të disa drejtueseve të lëvizjes për pavarësinë e krahinës.

Në grevën e pergjithshme morën pjesë më shumë se gjysmë milioni njerëz nga Barcelona por dhe të ardhur nga shumë qytete, të cilët përmes ngritjes së barrikadave bllokuan disa rrugë, përfshirë edhe atë në kufirin me Francën, iu vunë zjarrin kazanëve të plehrave dhe hodhën mjete të forta drejt forcave të policisë.

Kategori të tjera