Këshilli i Europës, pro rikthimit të Moskës. Për Ukrainën, vota pro është tradhëti

25 Qershor 2019, 12:25

Pas një debati të gjatë dhe të vështirë, Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës votoi në favor të tekstit që lejon parlamentarët rusë të kthehen në Strasburg gjë që teorikisht shmang rrezikun që Rusia të largohet nga organizata. Moska u privua nga e drejta për të votuar në vitin 2014, pas aneksimit rus të Krimesë.

Prej faktit, reagimi negativ i Ukrainës erdhi nëpërmjet një postimi në Twitter nga Kryeministri Groysman. "Kthimi i Rusisë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës është një imazh i trishtuar i të drejtës ndërkombëtare. Të vdekurit e Donbas dhe aneksimi i Krimesë janë gjëra që nuk duhet të fshihen për të inkurajuar marrëveshje të përkohshme. Nuk ka vend për kompromise".

Kthimi i mundshëm i Rusisë duket se do të jetë në gjendje të zbusë krizën financiare që ka pushtuar Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës. Në fakt, nga viti 2017, Moska ka pezulluar pagesën e aksioneve të saj vjetore prej 33 milionë euro, të barabarta me rreth 7% të buxhetit.

Kategori të tjera