‘Komunizëm shqiptar me televizion italian’, studiuesi: Nga Jugu në Veri, ‘Rai’ një dritare për të njohur Perëndimin!

1 Gusht, 15:54

Lufta mediatike për të kontrolluar territorin shqiptar nga regjimi komunist, Perëndimi edhe Lindja dëshmohet përmes materialeve arkivore edhe rrëfimeve personale në studimin e ri të Ylli Polovinës, “Komunizëm shqiptar me televizion italian” .

 “Ky libër që ka trajtuar këtë fenomen, këtë dukuri, zhvillohet përmes meje me episode dhe të dhëna. Përfshihet lufta midis tv italian edhe atij jugosllav, për të marrë Shqipërinë. Ka struktura të tëra sesi ngrihet një drejtori e  posaçme zbulimi që përmes “Rait” mbledh ët dhëna ushtarake”, shprehet studiuesi Ylli Polovina.

Kategori të tjera