Koronavirusi-Itali, piku i epidemisë ndoshta këto dy ditë. Lombardi, Më shumë teste tamponi

27 Mars, 14:38

Ndoshta për Italinë dy ditët e fundjavës mund të jenë piku i epidemisë nga koronavirusi teksa pas 4 ditësh me numra në rend zbritës përsa i përket të prekurve dhe viktimave nga infeksioni i Covid-19, shifrat e djshme ishin shumë për të shpresuar për një përmbysje të kurbës së pandemisë, e cila u ngjit përsëri në shpatet grafike të pesë ditëve më parë.

Por për autoritetet edhe nëse të dhënat e fundit kanë pësuar rritje kjo nuk do të thotë që ka një përshpejtim të epidemisë. Sipas tyre e rëndësishme është se ka një ngadalësim të kurbës dhe se nuk mund të pritet uje e menjëhershme dhe drastike e shifrave.

Ditë pas dite po rritet lista e mjekëve që kthehen në viktima nga Covid-19 teksa sot në mëngjes humbi jetën nga infeksioni një mjeke në Lecco duke e rritur numrin e bluzave të bardha viktima në 43.

Raste të reja infeksioni në Codogno

Në Codogno, një nga epiqendrat fillestare të infeksionit nga koronavirusi janë evidentuar gjshtë raste të reja të prekur.

Kategori të tjera