Kriza politike/ Daci: Jemi më keq se '97! S'duhet të jemi lolo

21 Shkurt, 22:48

Për juristin Jordan Daci, zgjidhja e kësaj krize politike që ka pushtuar vendin prej disa muajsh, nuk vjen as nga presidenti Meta, as marrëveshje mazhorancë- opozitë, por ekuilibër politik, i përkthyer në zgjedhje të parakohshme. Në "Pa Protokoll" të gazetares Anduela Ndreu, Daci shprehet se kjo krizë ka agravuar deri në këtë pikë për shkak mungesës të një arbitri, në këtë rast të Gjykatës Kushtetuese.

"Nuk dëmtoi të bërit shtet, prandaj e mori veten shumë shpejt. Më keq se 1997. Mungesa e Gjykatës Kushtetuese, nuk kemi arbitër dhe të dy palët të abuzojnë me këtë gjë. Ka një qasje të marrjes së pushtetit nga njerëz me pushtetit, rastësi apo plan, mendoj se një pjesë e madhe e institucioneve janë marrë nga njerëzit në pushtet. Meta sot nuk ka asnjë mekanizëm kushtetues për të vendosur ekuilibrat. Kjo krizë, sado të mundohet presidenti, apo të bëhet një marrëveshje opozitë-mazhorancë, po nuk pati ekuilibër politik. Duhen se s'bën zgjedhje dhe ne duhet të ngremë disa çështje kushtetuese. Për çdo gjë thërrasim Venecian. S'mund të qëndrojmë në lolo të atyre që nuk flasin shqip. Për ne kush nuk flet shqip ka të drejtë", tha Daci.

Kategori të tjera