Meta publikon raportin 55-faqësh për Komisionin e Venecias... merr në mbrojtje opozitën! Sulmon sërish Reformën në Drejtësi

16 Shtator 2019, 22:18

TIRANË- Ashtu si kishte paralajmëruar kreu i shtetit ka postuar në faqen zyrtare të presidencës raportin 55-faqësh që do të përdorë para Komisionit të Venecias për të argumentuar vendimin e tij për të anuluar dekretin për zgjedhjet e 30 qershorit.

Në raport, presidenca sjell në vëmendje të gjitha zhvillimet politike që sipas tij kishin sjellë tension mes palëve, duke nisur arsyetimin e tij me një akuzë që opozita ka bërë vazhdimisht ndaj mazhorancës, për bllokim të rolit të saj në Kuvend.Në këtë pikë Meta thotë se mungesa e dialogut mes palëve solli edhe bojkotimin e Kuvendit nga ana e opozitës në muajt shtator shtator-dhjetor 2018 teksa shton se akuzat e opozitës ndaj mazhorancës ndaj opozitës mbeteshin vetëm në formën e denoncimeve publike.

Kreu i shtetit vijon sulmet ndaj Reformës në Drejtësi teksa thotë se vendi është pa Gjykatë Kushtetuese, prokurori i Përgjithshëm është zgjedhur  në mënyrë të njëanshme antikushtetuese. Ai akuzon prokurorinë se nuk veproi për zbardhjen e krimeve zgjedhore të konsumuara në vitet 2016 - 2017 – Dosjet 184 (Bashkia Dibër) dhe 339 (Bashkia Durrës), akuza të artikuluara më herët nga opozita.

“Zbatimi i njënashëm dhe në kundërshtim me rekomandimet e qarta të Komisionit të Venecias dhe parashikimet kushtetuese të reformës në sistemin e drejtësisë ishte një prej shkaqeve kryesore për lindjen dhe përshkallëzimin e krizës”, shkruan Meta në raport.

Kategori të tjera