“Në librari” / Katër tituj të rinj, nga të pathënat e Esat Pashë Toptanit te studimet për komunizmin

18 Tetor, 14:48

 

Rubrika “Në librari” nga Valedia Dedaj vjen këtë fundjavë me katër tituj të rinj, nga të pathënat e Esat Pashë Toptanit dhe studimet për komunizmin dhe dy romane.

Historiani Hasan Bello zbardh përmes dokumenteve arkivore të pathënat për jetën e Esat Pashë Toptanit. Nuk mungon as një studim monografik për  anëtarët e grupit komunist “Zjarri”, dhe dy romane të rinj, “Vajzën anonime” për etikën dhe moralin, ndërsa “Mos harro të më kujtosh” për kujtesën kolektive.

Hasan Bello sjell dokumente të reja për Esat Pashë Toptanin

Lepenica sjell grupin komunist “Zjarri””, mes tyre Andrea Zisi

“Vajza anonime” i Hendricks & Pekkanen, në fokus etika dhe morali

“Mos harro të më kujtosh”, për kujtesën personale dhe kolektive

b.ha./Shqiptarja.com

Kategori të tjera