"Në Librari" me 4 tituj të rinj. Nga fjalori i Aleksandër Xhuvanit tek udhëtimet e Edit'h Durhamit

2 Maj 2021, 17:19

Libri 1

Fjalori i Gjuhës Shqipe i hartuar nga profesor Jani Thomai, Dhimitër Samara, Pavli Haxhillazi, Hajri Shehu, Thanas Feka dhe Valter Memisha sheh dritën e botimit me 35 mijë fjalë, 3000 njësi frazeologjike dhe rreth 100.000 kuptime. Profesor Thomai na rrëfen se ky fjalor u drejtohet përgjithësisht nxënëseve të shkollave të sistemit parauniversitar, por edhe studentëve

Libri 2

Vepra madhore e Aleksandër Xhuvanit, “Fjalor i gjuhës shqipe” është botuar i plotë. Fjalori ka 17.000 fjale edhe 15000 njësi frazeologjike.

Libri 3

Shkrimtari Stefan Çapaliku boton librin “Mbyllur për pushime”. Në këtë roman ngjarjet ndodhin gjatë Luftës së Dytë Botërore, nga dita e kapitullimit të Italisë, shtator 1943 deri me ardhjen e komunistëve në pushtet, nëntor 1944. Por, kësaj here historia rrëfehet me sytë e humbësve

Libri 4

Shtatë udhëtimet e ‘mbretëreshës së maleve” Miss Mary Edith Durham në Ballkan dhe në trojet shqiptare vijnë përmes një botimi të realizuar nga Muzeu Historik Kombëtar. Studiuesit për 75-vjetorin e ndarjes nga jeta të Durhamit kanë qëmtuar shënimet dhe dokumentet antropologjike, që ka shkruar për shqiptarët në fund të shek.XIX dhe fillim shek.XX.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha