Rama: 15 mijë njerëz humbën shtëpinë nga tërmeti, kam besim te Europa

24 Janar, 14:36

"Dua ta falenderoj për ngushëllimet dhe interesimin e posaçëm lidhur me situatën e vështirë të krijuar pas tërmetit të 26 nëntorit dhe angazhimin e tij personal për të ndihmuar që konferenca e donatorëve në 17 shkurt të jetë një sukses dhe populli shqiptar dhe afro 15 mijë njerëz që kanë humbur strehën të marrin mesazhin që Europa është pranë dhe nuk do të lerë vetëm për rindërtimin.

Kemi folur edhe për procesin e reformave dhe integrimin dhe për metodologjinë e re të zgjerimit dhe në tërësi më vjen mirë që Presidenti ka shprehur vullnetin për të qenë i angazhuar për rajonin jo vetëm për integrimin, individualisht të vendeve, por edhe bashkëpunimit rajonal dhe të një qasje të re të Brukselit në raport me zhvillimin e ekonomik dhe social të rajonit.

Ka shumë dosje të rëndësishme në tryezë për të trajtuar dhe fakti që pas një firmosje në orën 01:30 të mëngjesit lidhur me Britaninë ai ka ardhur në Tiranë për të celur një fazë të re të dialogut me ne dhe rajonin është shumë domethënës për mua" tha Rama.

Kategori të tjera