Rama konferencë me Presidentin e Këshillit të Europës

24 Janar, 14:11 | Përditesimi i fundit: 2020-01-24 17:20:25

Presidenti i Këshillit Europian Charles Michel u shpreh nga Tirana ku po zhvillon një vizitë zyrtare se vendet anëtarë të BE-së nuk kanë unanimitet për cështjen e negociatave dhe se në javët në vijim liderët e unionit do të vendosin fillimisht për metodologjinë e pranimit të shteteve të reja.

Charles Michel shpjegoi se janë tre shtyllat kryesore, e para që lidhet me formatin e ri të procesit të zgjerimit, e dyta ka të bëjë me orientimin e Komisionit Europian me atë që do të kërkojë dhe hartojë në progres raport dhe e treta ka të bëjë me investimet në Ballkanin Perëndimor. Ai inkurajoi vijimin e reformave dhe dialogut në vendet kandidate. Një tjetër pikë e rëndësishme ishte edhe Konferenca e Donatorëve që do të zhvillohet në 17 Shkurt në Bruksel, për të cilën Charles Michel tha se "do të angazhohet me qëllim që përtej fjalëve të ketë mbështetje reale".

Kategori të tjera