Rama: Pres që KE-ja të marrë parasysh edhe paketën Anti-KÇK për një vlerësim pozitiv për Shqipërinë! Shengeni rajonal, spunto nga BE

16 Shkurt, 22:21

Tre kanë qenë çështjet kryesore që sipas Ramës është dikutuar në mbledhjen e sotme. Së pari konferenca e donatorëve, gjë që sipas tij ka qenë më e rëndësishme. Së dyti, vlerësimi i KE-së, për të cilën Rama theksoi se ka qenë dhe vijon të jetë pozitiv, ku nuk la pa përmendur edhe paketën Anti-KÇK, për të cilën tha se pret që të vlerësohet dhe të merret për bazë nga KE për vlerësimin përfundimtar. Duke u ndalur tek shengeni ballkanik, kreu i qeverisë bëri me dije se është i bindur se do të marrë mbështetjen e BE-së.

"Jam i fokusuar tek ajo që duhet të jetë kurorëzimi i një përpjekje të gjatë dhe intesite, tek konferenca e donatorëve. Unë kam thënë që pavarësisht se çfarë do të vendosin miqtë tanë Europianë, është mirë që të thonë plotësisht të vërtetën dhe të mos mbetet topi  në dorën tonë. Ka rëndësi që ka një dakordësi për metodologjinë e re, ka një përpjekje për një proces të rilindur të zgjerimit përmes një ecurie të vendeve kandidate, jo vetëm mbi bazën e deri sotme, por edhe mbështetjes sa i përket aspekteve financiare. Kemi rënë dakord që o bëjmë një diskutim të brendshëm me presidenten e KE-së, për të dalë në disa konkluzione solide deri në samitin e Zagrebit.

Kategori të tjera