Senida Mesi: Pjetri do të japë llogari para ligjit, Këshilli Bashkiak vendos se kush do të administrojë Shkodrën

19 Gusht 2019, 14:47

Ish-zv.kryeministrja, Senida Mesi, deputete socialiste në qarkun e Shkodrës, ka deklaruar duke përshëndetur konstituimin e Bashkisë së Shkodrës ka deklaruar se askush nuk do të dal mbi ligjin. Ajo ka komentuar edhe situatën e krijuar me kryebashkiakun e dalë në zgjedhjet e 30 qershorit, Valdrin Pjetri duke thënë se ai do të japë llogari para ligjit si çdo qytetarë i lirë.

Në fund deputetja socialiste ka folur edhe mbi procedurat që do të vijojnë pas tërheqjes së Pjetrit për Bashkinë e Shkodrës ku ka thënë se tashmë që u konstituua këshilli Bashkiak, u takon atyre që të vendosin se kush do të administrojë bashkinë deri në zgjedhjet e pjesshme për të nxjerrë një kryetar të ri të bashkisë së Shkodrës.

"U uroj suksese, të gjithë këshilltarëve dhe ne jetën e tyre politike të përfaqësojnë vlera më të larta qytetarët dhe në respekt të ligjit të përfaqësojnë banorët e Shkodrës.Ne emër të PS garantoj opinion publik se do të dal dhe do te jetë mbi interesin politik dhe në zbatim të ligjit publik askush nuk është mbi ligjin. Shqipëria  po ecën përpara. Së shpejti do të kemi SPAK dhe BKH që do të kenë shumë punë. Valdrini do të përgjigjet para ligjit si çdo kush tjetër.. , duhet të kontrollohet institucionet të kontrollojnë individët e zgjedhur dhe të verifikojnë figurat. Të gjithë anëtarët e këshillave bashkiak. Është e rëndësishme që në këtë Shqipëri që aderon për ne BE tu thotë jo njerëzve që janë kundërshtim me ligjin. duhet të verifikohen të gjitha pavarësisht kohës moshës ku kanë marrë dënimin. Nuk duhet të jenë më pjesë. Ata kanë të drejtën ligjore për funksione te tjera, por jo politike në nivel të larta. Për kryetarin e Bashkisë,  Këshilli është i konstituuar. I takon atyre se si dhe kush do të administrojë Shkodrën. Dhe deri në zgjedhjet e radhës në Shkodër këshilli duhet të vendosi kush do të bëjë administrimin  e bashkisë. " ka thënë ajo. 

Kategori të tjera