SHBA jep 4.7 milion dollarë për Shqipërinë/ Palmer: Amerika mirënjohëse

17 Shkurt, 20:34 | Përditesimi i fundit: 2020-02-17 20:36:37

SHBA ka dhuruar rreth 4.7 milion dollarë Shqipërinë për të rimëkëmbur dëmet nga tërmeti i 28 nëntorit.

"SHBA ka dhënë rreth 800 mijë dollarë për procesin e rimëkëmbjes. Ndihma jonë ishte e shpejt. Në fazën e reagimit inxhinierët tanë aplikuan praktikën më të mirë të këshillimit. Në këtë proces mundëm që t'i menaxhojmë fondet në mënyrë transparente. Do japim 3.9 milionë dollarë qeverisë së Shqipërisë. Duhet transparencë. Do japim edhe 800 mijë dollarë për monumentet e dëmtuara, dhe 60 mijë dollarë nëpërmjet Kryqit të Kuq për qendrat shëndetësore, mjekësinë dhe qendrat e emergjencave civile. Forca dhe durimi që keni treguar bën që Amerika të jetë mirënjohëse për miqësinë me popullin shqiptar dhe për të kontribuar në ndihmë të popullit shqiptar", tha Palmer.

Kategori të tjera