Shumë të rinj që zgjedhin të punojnë gjate sezonit turistik të pasiguruar

22 Korrik, 16:08

Gjatë sezonit të verës kur rritet dhe numri i studentëve dhe gjimnazistëve që punesohen në vendet bregdetare shtohet edhe numri të punësuarve të pasiguruar. Kreu i konfederatës se sindikatave kol nikolla tha se duhet te rriten kontrollet ndja subjekteve.Shume te rinj qe zgjedhin te punojne gjate sezonit turistik ne zonat bregdetare, punesohen te pasiguruar.   Rudolf Karafili
Këtë fakt e konfirmorn Kreu i Konfederatës së Sindikatave të Shqipërisë, Kol Nikolla, i cili thote se  informalitetit është nje problem i mbartur prej vitesh qe rendon mbi ekonominë shqiptare. Sektori I turizmit, është më i prekuri nga informaliteti, por jo i vetmi, Nikolla tha se deri tani janë konstatuar rreth 186 punonjës të padeklaruar.Të rinjtë më së shumti zgjedhin që të punësohen të pasigurar. Duke qenë se pjesa më e madhe e tyre janë studentë dhe gjimnazistë, mendojnë se kohën e kanë perpara.
Ndërkohe Kreu i qeverisë Edi Rama, rreth një jave më parë, deklaroi se ka ardhur koha për ti thënë stop informalitetit, duke paralajmëruar bizneset qe te mos abuzojne duke kryer evasion fiskal, pasi shmangja e detyrimeve tatimore bie në kurriz të konsumatorit.

Kategori të tjera