Tatimi për dy të punësuarit Qytetarët të revoltuar I padrejtë, Duhet të na rrisin pagën jo të na mar

16 Nëntor 2019, 20:21

TIRANE- Duke filluar nga viti i ardhshëm të gjithë personat që nuk ushtrojnë vetëm një punë por dy ose më shumë do të paguajnë tatim mbi të ardhurat personale. Në rast se si pasojë e dy punësimit personat marrin më shumë se 30 mijë lekë, duhet që të punësuarit të paguajnë tatim mbi të ardhurat në masën e 13%.Është ky vendimi i qeverisë dhe që është pjesë e paketës fiskale për vitin 2020, dhe që diskutohet tashmë në Komisionet Parlamentare. Por sa të drejtë e gjykojnë qytetarët këtë vendim?

Qytetari: “Pse ta mbaj shteti. Absolutisht a ka mundësi ta shtonte pagën. Gabim shumë gabim.Qytetari: Njëra duhet të taksohet normalisht.

Gazetarja: Është e drejtë?

Qytetari: S’ka zhvillim nuk ka qytetërim, nuk ka pastërti nuk ka rregull në qytet pa u paguar taksat dhe pa u respektuar ligji.

Qytetari: Aspak i drejtë. Situata ekonomike në vend është tepër e vështirë, është 70 me 30, pra 70% shumë dobët ndërsa 30% pashallarë”.

Të pyeturit nga Report TV pranojnë se të përballosh kostot e jetesës përfshirë shpenzimet për ushqimet bazë është tepër e vështirë.

Qytetari: “150 mijë lekë në muaj.

Gazetarja: Është e mjaftueshme?

Qytetari: Jo nuk është, sapo i marrim i dërgojmë në drita dhe uji. Pensionet e sotme janë shumë të dobëta, por na ndihmojnë pak fëmija.

Qytetari: Janë të papërballueshme.

Gazetarja: Ju jeni i punësuar?

Qytetari: Po i punësuar dhe paga shumë e ulët.

Gazetarja: Nuk jeni i kënaqur?

Qytetari: Aspak.

Gazetarja: Ju i paguani detyrimet në shtet, e kalon paga juaj  300 mijë lekë (të vjetra)?

Qytetari: Jo nuk e kalon.

Qytetari: Pensioni është i vogël, nuk i përballojmë dot”.

Ndërkohë sa i takon një çështjes së marrjes së shpërblimit në fundvit pensionistët ende kanë shpresë.

Gazetarja: A shpresoni ende që do të merrni shpërblimin në fundvit?

Qytetari: Unë them që qeveria Rama, do të na e japë shpërblimin. Po sa na ndihmon se 50 mijë lekë (të vjetra) është, por blejmë një gjel deti.

Qytetari: Kështu thonë por nuk e di.

Gazetarja: Sa e ndihmon një pensionist marrja e një shpërblimi në fundvit?

Qytetari: Por 50 është pak më shumë nuk ka shteti.

Për dhënien e shpërblimit prej 5 mijë lekë, vendimi përfundimtar pritet të merret në fillim të muajit

Kategori të tjera