Tetori i kancerit të gjirit, 458 mijë vdekje në vit! Covid vështirëson diagnostikimin

1 Tetor, 16:57

Diagnostikimi dhe trajtimi në kohë i kancerit të gjirit është një nga kushtet kryesore për ta luftuar, por prej muajsh për shkak të krizës nga Covid-19 , të sëmurët po hasin vështirësi për të caktuar takimet me mjekët .

Në një studim të organizatës “Breast Cancer Now”,  gati një milion gra në Mbretërinë e Bashkuar kanë humbur ose iu janë shtyrë kontrollet në gji, për shkak të pandemisë së koronavirusit.

r.k./Shqiptarja.com

Kategori të tjera