Vdekja e Xhevdet Ferrit, Piro Milkani: E spikatëm që të ri, ishte fotozhenik

16 Janar, 20:29

Regjisori Piro Milkani në një lidhje telefonike për Report Tv shprehet se me largimin e Xhevdet Ferrit kemi humbur një aktor të madh që la pas një gamë rolesh. Ai tregon edhe karrierën e ti në ngritje nga momenti që erdhi nga Durrësi. "Kam edhe unë dhimbjen bashkë me ju dhe artdashësit shqiptar, për arsye se Xhevdeti ka qenë në radhë të parë aktor i filmit. Ne e qëmtuam që të ri fare atë djalë, kishte zë shumë të mirë dhe ishte fotozhenik, mjaft i pashëm.

Ka bërë role mjaft të mira. Ndjej keqardhje, nuk mund të them gjë tjetër. Xhevdeti ishte një djalë i ri që e kishte filluar karrierë në një moshë të re dhe nuk donte të luante në atë film "Besa e Kuqe" se donte te shkonte pushonte në plazh. Ne e morëm, babai i tij, i tha 'ti do të shkosh me ata'. Xhiruam në një vapë të tmerrshme. E kujtoj si aktor dhe drejtor të QKK. Kemi humbur një aktor të talentuar që ka lënë jo vetë film shumë të mirë, por një galeri rolesh. Është humbje, humbje, por përmes filmave do të jetë gjithmonë me ne" thotë ai.

Kategori të tjera