Vjosa ka dalë nga shtrati, prefekti i qarkut Vlorë: Rritet niveli i lumit, nëse shkon në 7 e 60 metra japim alarmin

25 Janar, 20:54

Lumi Vjosë ka dalë nga shtrati gjatë ditës së sotme por situata vijon të bëhet më shqetësuese pasi kemi rritje të nivelit të ujit.

Deri më tani niveli i lumit Vjosë ka shkuar në 7 e 20 metra. Sipas prefektit të qarkut Flamur Mamaj kur të shkojë 7 e 60 metra jepet sinjali i alarmit. Deri më tani në Selenicë kemi 13 hektarë tokë të përmbytur.

“Situata nuk mund të quhet problematike e kemi nën monitorim. Kemi gjithë ditën duke monitoruar situatën. Niveli aktual është 7 e 20 është një nivel i rritur për shkak edhe të baticës dhe erërave të forta. Kemi dhe rritje të kuotave në urën e Mifolit. Nivelet kanë rënë ndjeshëm si në përmet dhe në Memaliaj. Këto kuota na japin garancinë se nuk do kemi situatë emergjente.

Në duhet të kalojmë kuotat 7 e 60 që të fillojmë të marrim masat paraprake. Po të shikosh situatën meteorologjike apo çka ka ndodhur në këto 24 orë vlerësojmë se të paktën të gjitha dëmet e shkaktuara janë prej kushteve atmosferike dhe lumit shushica. 13 hektare tokë në Selenicë janë të përmbytur”, thotë ai.

Kategori të tjera