• Dosje

  ‘Shoqja ime e ngushtë më pati treguar, edhe pse e kishte kushëri, Enver Hoxha i kishte kërkuar të martohej me të’, rrëfimi i rrallë ish-nxënëses së ‘Nana Mbretneshë’

  Ato qenë dy motra Ganimeti dhe Fazileti. Babai i tyre, Avni Ganimeti, pat ardhur që fëmijë i vogël në Shqipëri nga Gjilani i Kosovës, për të...

 • Kultura

  Tregimi/ Vajza angleze Meri

  Sa emër i çuditshëm, të cilin ajo e shqiptonte Riza, duke ia ndryshuar theksin, lere pastaj se prej nga vinte, tutje tej nga një vend i largët i...

 • Kultura

  Xheki/ Kujtimit të Zonjës Diane Jacqueline Belkiz Alizoti

  Historia e trishtë e një vajze që gjithë jetën kërkoi të dinte të vërtetën për babanë e saj, të cilin komunistët ia kishin varur në litar në një...

 • Kultura

  11 Prilli kur vdiq Enveri, si e ka pritur lajmin Lasgush Poradeci

  Lajmin se vdiq Enveri, në Pogradec na e solli helikopteri. (Në çdo qytet të Shqipërisë fluturuan helikopterët, këta lajmëtarë të Komitetit Qendror...