• Opinion

  Eduard Zaloshnja: Epërsia e Veliajt ishte kapilare, nga qendra urbane deri në periferinë rurale

  Asnjëherë s’kishte ndodhur (përveç zgjedhjeve të bojkotuara nga opozita më 2019), që fituesi në garën për kryebashkiak të Tiranës të ketë patur...

 • Opinion

  Zaloshnja: Në zgjedhjet lokale bie pjesëmarrja, por…

  Lajtmotivi i analizave pas zgjedhjeve lokale në Shqipëri është: “Dihet që në zgjedhje lokale bie pjesëmarrja, krahasuar me zgjedhjet paraardhëse...

 • Opinion

  Zaloshnja: 730 mijë zgjedhës me banim në Shqipëri nuk votuan më 14 maj

  Para zgjedhjeve të 14 majit, publikova një analizë rreth zgjedhësve që banojnë në Shqipëri dhe atyre që janë në emigracion. Në atë analizë,...

 • Opinion

  Zaloshnja: Duhen 1 milion opozitarë, por…

  Në zgjedhjet e vitit 2021, kandidatët për deputetë të PD+LSI morën rreth 730 mijë vota të vlefshme, por kandidatët për deputetë të PS+PSD morën...

 • Opinion

  Zaloshnja: Rritje me 22 mijë vota kandidatët socialistë për kryebashkiakë; tkurrje me 248 mijë vota të tjerët

  Pasi mbaroi numërimi i të gjitha votave për kryebashkiakë, rezultuan 1,351,777 vota të vlefshme (të pavlefshme ishin rreth 39 mijë). Kandidatët...

 • Opinion

  Eduard Zaloshnja: Profili demografik, gjeografik, politik e fetar i votuesve të Benet Becit

  Në periudhën 4-7 maj zhvillova një vrojtim statistikor në territorin e Bashkisë Shkodër, me synim studimin e profilit...

 • Politikë

  Eduard Zaloshnja: Rreth 42% e zgjedhësve në lista janë në emigracion

  Pjesëmarrja në votimin e 14 majit do të jetë e ulët për një arsye fare të thjeshtë – rreth 42% e zgjedhësve të listave zyrtare janë në emigracion....

 • Opinion

  Zaloshnja: Historiku elektoral dhe faktori ‘Luiz’ në Shkodër

  Vjet më 6 mars, u zhvilluan zgjedhje jashtë rradhe në Bashkinë Shkodër, por pjesëmarrësit ishin të paktë – vetëm 47 mijë shkodranë votuan,...

 • Opinion

  Zaloshnja: Shkodra zjarr, 11 kryeqendrat e tjera…

  Nga sondazhe (publike e private) dhe analiza historike elektorale, më rezulton se ndër 12 kryeqendrat e qarqeve, Shkodra mund të jetë beteja më e...