• Opinion

  Auron Tare: Armiqtë e Shqipërisë?

  Këto janë pamje nga pejsazhet përgjatë Lumit Shkumbin.

 • Kultura

  Auron Tare: Galeria më e mirë në botë shiti pikturën identifikuese të shqiptarëve të Egjyptit... po ne patriotët ku ishim?!

  Sa herë që luan futboll Shqipëria plasin këngët patriotike. Vërshon birra rrugëve. Shiten bluza të stampuara në Kinë me flamur shqiptar....

 • Opinion

  Auron Tare: Mitsotakis dhe Butrinti

  NPR, Radio Kombëtare Amerikane, i dedikoi një emision të gjatë   konfliktit me të fundit kulturor midis Greqisë dhe Britanisë së Madhe për...

 • Opinion

  Grek apo shqiptar? Kjo eshte çështja sot

  Ndoshta hera e parë që do të mendohesha përpara fletës së Censusit. Dikur në kohën e Berishës së dytë talleshim me Artan Lamen mbi pyetjet e...

 • Opinion

  DEBATI/ Qiparisat e kampit të Tepelenës nuk ka kush ti vadisë?

  Debati për një Muze në Tepelenë kushtuar periudhës se diktaturës ka disa vite që është hapur. Fillimisht nga Ministrja Kumbaro (deputete e zonës)...

 • Dosje

  Një kapiten i shërbimit sekret amerikan në Shqipëri: Një rrëfim për Harry Fultz, Mehmet Shehun dhe Enver Hoxhën

  Nga Kajro në Shqipëri. Në fillim te nacionalistët e më vonë me komunistët. James Hudson ish-kapiteni i shërbimit të fshehtë amerikan në një rrëfim...

 • Opinion

  Auron Tare: Edhe këta 'shkencëtarët' tanë, gjithë betejën e kanë për vulën

  Tani modestisht do te doja të thoja dy fjalë për Institutin e Arkeologjisë që e njoh qe prej 1994. Pjesa e zhurmës publike në fakt është një Lufte...

 • Kultura

  Auron Tare: A duhet retushuar historia? 

  Heqja e Yllit nga Flamuri gjate periudhës se Berishës se pare ishte pjese e një debati midis specialisteve te Trashëgimisë Kulturore. Koha...

 • Kultura

  Auron Tare: Në Urën e Peratit (Leskovik)

  Vepra e tyre nderohet edhe sot jo vetem ne kazermat e Italise per edhe ne Malet Shqiptare ku ata ushtare u vrane per vendin e tyre. Per betimin qe...

 • Kultura

  Butrinti/ Auron Tare: Granoff mendon se për 5 mln USD të dhuruara duhet të marre në kontroll Qendrën e Pasurive Botërore te Unesco

  Faktet për Butrintin janë shumë të thjeshta. Si fillim, Butrinti është në pronësi dhe kontrollohet nga qeveria dhe populli i Shqipërisë. Asgjë nga...