• Drejt Punës

  Pasardhësit e kapidanëve nga Ulqini mbajnë gjallë pasionin për detin

  Prej disa dekadash, brezat e familjeve ulqinake që u vendosën në Durrës në fillim të shekullit të kaluar e lidhën jetën me detin dhe punuan si...

 • Kultura

  Arkeologët nisin punën për zbulimin e plotë të amfiteatrit në Durrës

  Në amfiteatrin e Durrësit kanë filluar të martën sondazhet, që synojnë zbulimin e elementeve të arenës ende të mbuluar, si dhe lidhjen me kodrën...

 • Ekonomi

  Si po transformet linja hekurudhore Durrës- Tiranë

  Udhëtarët shqiptarë mund të lëvizin me trena nga Durrësi e Tirana deri në Beograd e në Budapest. Por kjo i përket së ardhmes, ndërsa akualisht po...

 • Kultura

  Artistët durrsakë e gjejnë suksesin përtej Adriatikut

  Tre javë më parë në një nga sheshet qendrore të Novarës është hapur një ekspozitë skulpture që ka tërhequr interesin e artdashësve vendas dhe të...

 • Opinion

  Përse Durrësi duhet të kujdeset për vilën mbi kodër

  Vila mbi Kodër duket se ka mbetur në mëshirë të qytetit, që u krenua për vite me radhë me madhështinë e saj. Mjafton që Bashkia e Durrësit ta...

 • Kultura

  Raq Manushi, sportisti dhe qytetari

  Raq Manushi, sportisti i njohur durrsak i viteve 1940-1950 ka ndërruar jetë 13 vjet më parë.

 • Kultura

  Piktori shijakas Dashamir Gurabardhi, mes artistëve Durrës - New York

  Dashamir Gurabardhi, piktori i njohur, vjen shpesh në Durrës nga New Yorku, ku punon dhe jeton prej shumë vitesh së bashku me familjen. Ai ndjehet...

 • Kultura

  Festivali i 17-të Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës! 58 artistë, një muaj koncerte në Muzeun Arkeologjik Durrës

  Edicioni i 17-të i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës së Dhomës ka mbërritur në gjysmën e rrugëtimit të tij. Që nga 28 qershori në mjediset e...

 • Muralet e piktorëve shqiptarë zbukurojnë me temat e migrimit qytezën alpine italiane

  Tre artistë shqiptarë, të cilët punojnë dhe jetojnë në qytete të ndryshme të Italisë, janë bërë këto ditë pjesë e projektit “Arti mural dhe mali”....

 • Studenti 20-vjeçar Erli Lila - koncert recital në piano me krijimet e tij

  Pedagogët propozojnë ndryshime legjislacioni për studentët e talentuara.