• Opinion

  Bandustani shqiptar

  Nëse shtetasit e Shqipërisë sot në shekullin 21, 111 vjet pas shpalljes së shtetit të pavarur shqiptar, refuzojnë t’i përgjigjen drejtësisë,...

 • Opinion

  Shaban Murati: Kur revolucion e kërkon e djatha është komunizëm

  Në vitin 1967, kur Shqipëria vuri në zbatim mësimin katastrofal të Mao Ce Dunit për revolucionin e madh kulturor kinez, në festivalin kombëtar të...

 • Opinion

  'Kosova në NATO brenda 6 muajsh' (!?) Deklarata e Putinit të vogël serb dhe strategjia e Rusisë për shtrirjen e konfliktit nga Ukraina në Ballkan

  Të gjitha mediat qeveritare dhe pro qeveritare ruse në datat 20 dhe 21 shkurt u mbushën me alarmin e ri, që ngriti presidenti i Serbisë Aleksandër...

 • Opinion

  'Aeroport gjigant në 'Republiken Serbe' në Bosnje, pse po shpenzon Serbia 150 milionë euro mes askundit? Zhvillim i rrezikshëm për 4 shtetet e NATO-s në rajon

  Serbia po nxiton të krijojë edhe krahun ushtarak të projektit të saj të “Ballkanit të hapur”. Për herë parë Serbia po ndërton një bazë ajrore...

 • Opinion

  Për idiotët e dobishëm të Rusisë në Tiranë

  Dikujt mund t’i duket rastësi që në prag të 24 marsit, 20 vjetorit të ndërhyrjes humanitare të NATO-s në Serbi për të ndalur gjenocidin dhe...

 • Opinion

  Pyetje të ditës për Prishtinën dhe Tiranën

  A kanë të drejtë shqiptarët si komb të vazhdojnë të ankohen për Konferencën e Londrës të vitit 1913 apo për Europën e përkufizimit të Fishtës, kur...

 • Opinion

  Revansh i ri ballkanik i Rusisë nga Bosnje Hercegovina

  Dy javë para zgjedhjeve parlamentare dhe presidenciale të 7 tetorit në Bosnjë-Hercegovinë shefi i diplomacisë ruse shkon atje në kulmin e fushatës...

 • Opinion

  Në Bruksel po vërtitet Konferenca e Londrës. Pse nuk ndihet Shqipëria?

  Mesazhi diplomatik i dikujt në Bruksel është i qartë dhe kërkon që Kosova të cedojë në sovranitetin, në integritetin territorial dhe në pavarësinë...