• Opinion

  Dritan Abazoviçi në shërbim të nacionalizimit serbomadh

  Dritan Abazoviçi nuk ka votuar për hyrjen e Malit të Zi në NATO. Kjo sjellje e tij ka qenë në shërbim të Serbisë dhe...

 • Opinion

  Kosova po e paguan çmimin e marrëveshjeve të dëmshme

  Krerët e mëhershëm të Kosovës kanë pranuar që qytetarët e Kosovës të heqin dorë nga çdo simbol shtetëror në raport me Serbinë. Në pikat kufitare...

 • Opinion

  Një poshtërsi e gazetës vjeneze “Die Presse”, për shqiptarët

  Hapja e negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë në BE është një lajm i mirë për Shqipërinë dhe shqiptarët pa marrë parasysh ku...

 • Opinion

  Baladat e Borisit nga Brukseli

  Boris Johnson në vitet 90-të ka qenë korrespondent nga Brukseli i gazetës britanike Daily Telegraph

 • Opinion

  Kur Albin Kurti këshillon Emannuel Macron dhe Joe Biden

  Modestia dhe realizmi do t'i bënin mirë kryeministrit të Kosovës. Emmanuel Macronit ia sqaron Revolucionin Francez. Shtetet e Bashkuara të...

 • Opinion

  Disa zyrtarë të qeverisë të zgjohen nga gjumi!

  Disa zyrtarë të qeverisë të zgjohen nga gjumi! Dihet tashmë se refuzimi i Francës për t'ia hequr vizat qytetarëve të Kosovës është...

 • Mblidhni mëndjen, Dritan Abazoviçi nuk u zgjodh kryeministër i Malit të Zi ngaqë është shqiptar

  Dritan Abazoviçi nuk duhet të reduktohet vetëm në përkatësinë e tij etnike, siç po veprohet me entuziazëm të pafrenueshëm në çarshinë politike të...

 • Enver Robelli: Zef Mazi do të ishte kandidat i mirë për president i Shqipërisë

  Zef Mazi është diplomat i karrierës. Në Tiranë ka studiuar gjuhë e letërsi angleze. Pastaj ka studiuar të drejtën ndërkombëtare. Ka qenë ambasador...

 • 'Mea culpa' e presidentit gjerman: Politika ime ndaj Rusisë ka qenë e gabuar

  Pak para agresionit rus kundër Ukrainës presidenti gjerman Frank-Walter Steinmeier e kritikoi ashpër Vladimir Putinin. Pas agresionit rus...

 • Alpinisti i albanologjisë (profil i një miku të shqiptarëve, që sot na la)

  Në moshën 84-vjeçare ka vdekur profesori i Universitetit të Münchenit, Peter Bartl. Ai është autor i veprave monumentale mbi historinë shqiptare,...