• Opinion

  Lutfi Dervishi: Pse gjykatësit nuk dënojnë dhunën ndaj Avokatit?

  Dhoma Kombëtare e Avokatisë ka evidentuar sot me keqardhje, mungesën e një qëndrimi nga trupa e gjyqtarëve dhe prokurorëve për aktin kriminal mbi...

 • Opinion

  Lutfi Dervishi: TV si TikTOK

  Televizioni mund të luajë me pikat e tij të forta duke ofruar cilësi mbi sasinë, duke krijuar përmbajtje që trajtojnë çështje komplekse - gjëra që...

 • Opinion

  Një letër për studentin e gazetarisë në kohën e marrëzisë

  Nëse modeli për t’u bërë gazetar i mirë është moderatori televiziv dhe analisti- je në kohë për të ndryshuar profesion. Por nëse qëndron në këtë...

 • Opinion

  Lutfi Dervishi: Kronikë e një arrestimi të paralajmëruar

  Një tufë të ftuarish dhe tuafësh televizivë nën regjinë e moderatorëve gjithnjë të habitur, flisnin sikur të kishin qenë prapa kurrizit të...

 • Opinion

  Tiranë- Durrës, një garë breshkash

  Rruga Tiranë - Durrës, 35 km, është shndërruar në një shteg ku breshka mbërrin me shpejt në destinacion se makina e tipit...

 • Opinion

  Pastrimin e parave e bëjnë pastrueset

  R. D, e njohur ndryshe si "Mbretëresha e Korrupsionit në Shqipërit", me profesion pastruese, u dënua me 7 vite burg, zbritur në 4.8 vite falë ...

 • Opinion

  Nga kripa te shakatë pa kripë

  Por bota rrotullohet dhe nga kripa vijmë te shakatë pa kripë. Sot nuk ka nevojë të kesh hekur, ar apo naftë madje as dijeni. Shkolla është një...

 • Opinion

  Propagandistani, newborn-i i Ballkanit

  Në brigjet e Adriatikut dhe Jonit, i kufizuar nga deti me Perëndimin dhe nga toka me fqinjët ballkanikë gjendet një vend i lashtë, emri i ri i së...

 • Opinion

  Pushon nipi, punon gjyshi

  Lajmi i keq se 21 mijë të rinj dolën nga tregu i punës gjatë vitit të shkuar, u pasua shpejt nga lajmi i mirë se vendin e tyre e zunë menjëherë 27...

 • Opinion

  Kur media të bën për një lek