• Opinion

  Fatos Çoçoli: Amnistia që qytetarët duan

  Duket se me këshillimin publik janar-mars 2022 për amnistinë e të ardhurave të emigrantëve, me 332 mijë qytetarë që u përgjigjen pozitivisht për...

 • Opinion

  200 milionë euro në vit kanabis për jetën

  15 shtete të Bashkimit Evropian e kanë liberalizuar kanabisin mjekësor. Në Gjermani, prodhimi i kanabisit mjekësor u rrit me 49.5% në vitet...

 • Opinion

  Energjia, të kamurit dhe mbrojtja me çdo kusht e qytetarit

  Këto ditë ra shi me shumicë në të gjithë vendin dhe basenet e hidrocentraleve nisën të fitojnë pak metra nivel. Kështu, Liqeni i Fierzës u ngrit...

 • Opinion

  Anti-Korrupsioni funksionon!

  Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja doli disa ditë më parë në një konferencë të jashtëzakonshme shtypi dhe paralajmëroi se asnjë zyrtar i...

 • Opinion

  Jo vandalizmit!

  Të protestosh për vrasjen (edhe pse aksidentale) të një të pafajshmi nga policia e Shtetit është njerëzore, dinjitoze dhe e shëndetshme për çdo...

 • Opinion

  Ekscentriku, populisti dhe qytetari

  Në prill të vitit 1998, tri javë më pak se njëzet e një vite më parë, njeriu me gishtërinjtë të ngjyer me njolla boje penelash(dhe jo të pistë,...

 • Opinion

  Beteja për uljen e kredive të këqija

  Pak kohë më parë, banka jonë qendrore, Banka e Shqipërisë, në konferencën e saj vjetore, kumtoi se pesha e kredive me probleme në të 14 bankat...

 • Opinion

  Përse IBP përsërit rekomandimin e KLSH për Këshillin Fiskal?

  Partneriteti Ndërkombëtar për Buxhetin (në anglisht International Budget Partnership-IBP) mat pikërisht punën për ta bërë sa më të hapur dhe të...

 • Opinion

  Heshtja që vret

  Imuniteti i zyrtareve të Shtetit, të denoncuar për parregullsi e abuzime nga Kontrolli i Lartë i Shtetit dhe të mos larguar nga detyra prej...

 • Opinion

  Opozita në Komisionin e Ekonomisë, KLSH dhe alternativa për zhvillim

  Pardje, opozita e vendit, në Komisionin për Ekonominë dhe Financat të Kuvendit, me paraqitjen e raportit të performancës së Kontrollit të Lartë të...