• Opinion

  Spiralja e rrezikshme e përshkallëzimit

  Sulmi i drejtpërdrejtë ndaj Izraelit tregon gatishmërinë e Iranit për përplasje, por në një mënyrë të llogaritur pa shkaktuar një përshkallëzim...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Pika të zeza apo të ndritshme?

  Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një pjese të mirë të popullsisë së botës. Në...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Me mendjen akull, me zemrën zjarr!

  Talat Xhaferri, dikur komandant “Forina”, sot hyn në histori si kryeministri i parë shqiptar që merr drejtimin e qeverisë në Maqedoninë e Veriut....

 • Opinion

  Bindja që më përforcoi 2023

  Përfitimi më i madh i një edukimi të mirë është aftësia për të menduar me kokën tënde, dëgjuar me kujdes mendimet e të tjerëve, debatuar me to për...

 • Opinion

  Një faqe e re e historisë së demokracisë në Europë

  Zgjedhjet më të rëndësishme për këtë vit në Europë ishin ato të zhvilluara në Poloni, në mesin e muajit tetor. Pas tetë vjetësh në pushtet, partia...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Të bashkuar për Kosovën

  Bota u zgjua dje me imazhe të tmerrshme të sulmeve terroriste të Hamasit kundër Izraelit, të cilat me të drejtë u dënuan me ashpërsi nga e gjithë...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Diplomati që shënon një shekull

  Hapja e SHBA-ve drejt Kinës, ulja e tensioneve me Bashkimin Sovjetik, përfundimi i luftës në Vietnam, armëpushimi arabo-izraelit i vitit 1973,...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Midis vazhdimësisë dhe ndryshimit

  Zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare të 14 Majit 2023 në Turqi mund të konsiderohen si më të rëndësishmet në historinë e...

 • Opinion

  Ditmir Bushati: Mes ideales dhe të mundshmes

  Negociatat e 27 Shkurtit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Bruksel përfunduan me arritjen e një marrëveshjeje të propozuar nga BE-ja, për rrugën...

 • Opinion

  BE–Ballkan Perëndimor në kohë stuhie

  Zgjedhja e Shqipërisë si vend mikpritës, nuk ishte çështje e rendit alfabetik e as rastësi, por tregues i besimit të palëkundur të partnerëve...