• Opinion

  Ilir Beqaj: Pse po forcohet leku?!

  Ditët e fundit, me të drejtë, ka diskutime publike lidhur me forcimin e lekut kundrejt euros dhe monedhave të tjera të forta.

 • Opinion

  Ilir Beqaj: Si u përgjysmuan në tetë vjet humbjet në sistemin energjitik shqiptar

  Vihet re që nga viti në vit ka luhatje të ndjeshme të energjisë elektrike të prodhuar në vend. Kjo vjen si rezultat in periodicitet klimatik të...

 • Opinion

  Beqaj: Pse kjo rritje e lartë ekonomike gjatë vitit 2021?!

  Me të drejtë ju i referoheni raportimit zyrtar të INSTAT. Besoj se të gjithë bashkë duhet të ndikojmë të konsolidojmë kulturën e përgjithshme se...

 • Opinion

  Zbulohet strategjia e Partisë Demokratike për të marrë 7 mandate në Shkodër

  Mbrëmë në një emision televiziv, drejtuesi politik i Partisë Demokratike në qarkun e Shkodrës z. Helidon Bushati deklaroi se: "Lista e zgjedhësve...

 • Opinion

  Ilir Beqaj: Deklaratat e PD-së në Shkodër, si komunikata paramilitarësh

  E kuptojmë shqetësimin e PD kur shihni që çdo ditë që kalon, njërëzit më pak ju besojnë. Por nuk pranojmë të bëhemi pjesë e baltës tuaj, me hora e...

 • Opinion

  Si ka ndryshuar jetesa e shqiptarëve 2013-2020

  Prej 2014 ka një ritëm të mirë të rritjes vjetore ekonomike. Në në 2013 rritja vjetore është 1 %, në 2018 rritja vjetore arrin 4,1 %. Ritmi i...

 • Opinion

  Çfarë mund të kuptojmë nga ecuria e deritanishme e procesit të vaksinimit për sëmundjen Covid-19?

  U mbush një vit e bashkëjetesës me Covid 19. Deri më tani pasojat kanë qënë shumë të rënda. Jetësore, shëndetësore, ekonomike, sociale. Prej...

 • Opinion

  Mësimet që duhet të nxëmë nga 2020

  U mbyll një nga vitet më të çuditshëm të kohëve moderne dhe besoj viti më i paparashikueshëm në historinë e shkruar të...

 • Opinion

  Shkodra e dekadës së ardhshme

  Po i shkruaj këto rradhë në vigjilje të Vitit të Ri, me dëshirën për të nxitur shkodranët të krijojnë ëndrrën e tyre. Le të jetë krejt e ndryshme...

 • Opinion

  E vërteta e 'fshehjes' së vdekjeve nga autoritet e fataliteteve nga COVID-19

  Ka disa profesorë, profesorë dokotorë, etj. që po përpiqen të përcjellin në publik mesazhin se bazuar në publikimin e djeshëm të INSTAT për të...