• Bota

  'Lufta' kundër Viktor Orban-it është një luftë për demokracinë e Evropës

  BE hezitoi shumë gjatë dhe e la veten të tërhiqet prej hunde nga Viktor Orbani. Por tani BE bllokoi pagesat miliardëshe për Hungarinë. Edhe krerët...

 • Bota

  DW: Liz Truss në gjurmët e Margaret Thatcher, përkrahëse e vendosur e doktrinës konservatore

  Liz Truss e ka dëshmuar veten si mjeshtre e mbijetesës në qeveritë konservatore të dymbëdhjetë viteve të fundit. Karriera e saj njeh vetëm një...

 • Opinion

  Dorëheqja e Draghit mund të jetë një katastrofë për BE-në, por dhuratë për Putin

  Në rrezik është më shumë se sa vetëm stabiliteti i Italisë. Lamtumira prej „super Marios“ do t’i vinte për mbarë vetëm Putinit. Ndërsa do të...

 • "Po" Ukrainës, por BE nuk është e aftë aktualisht për zgjerim

  Komisioni Europian me rekomandimin e statusit kandidat për Ukrainën dërgon një sinjal të rëndësishëm gjeopolitik. Kievi duhet të kujdeset për...

 • Opinion

  Goditje shkatërruese për Boris Johnsonin

  Gjykata Supreme në Britani i dha një goditje shkatërruese kryeministrit. Gjykata e shpalli në kundërshtim me ligjin pezullimin me detyrim të...