Alba Malltezi

Jam gazetare prej vitit 1994. Shkrimet e mia të para ishin për kulturën në redaksinë e "Gazeta Shqiptare", më pas kam qenë mes drejtuesve të Balkanweb dhe News24 . Nga 2011 deri më sot jam në bordin e grupit editorial të Report TV dhe Shqiptarja.com. Rubrika "Periferi" është një nga blogët e parë në shtypin e shkruar shqiptar, nisur që në vitin 2000 si një ide e trajtimit të temave të konsideruara "periferike" në të përditshmen tonë, me shpresën dhe dëshirën që cilido e lexon dhe e klikon, ta bëjë, sepse "periferike" nuk konsideron asnjë detaj të vogël të jetës sonë.

 • Drejt Punës

  Alba Malltezi: Kur Michelle dhe Barak Obama flasin për dinjitetin në punë

  Dinjiteti në punë duket se është një temë mëse qëndrore dhe aktuale në mbarë botën. Të rinjtë, por edhe punëmarrësit në përgjithësi, refuzojnë...

 • Opinion

  Greqia nuk ka nevojë për Belerin dhe as ne

  Mendoni se një vend si Greqia, ku logjika, arsyeja dhe demokracia lindën atëherë kur mbarë bota mbante në dorë një dru dhe një ashtë, të ketë...

 • Opinion

  Alba Malltezi: Nuk mund të mallkohen shqiptarë për një humbje politike

  Është e trishtë, e papranueshme që shqiptarë të flasin me kaq përbuzje për të tjerë bashkëatdhetarë duke vënë në diskutim qytetërimin e mundimshëm...

 • Opinion

  Njerëzit që “të shkrijnë” me fjalën dhe mendimin e mirë

  Në kohët e teknologjisë së sofistikuar ka njerëz, shqiptarë, që komunikojnë përmes mendimit dhe fjalës së mirë. Sa keni të tillë përreth vetes dhe...

 • Opinion

  Sa e vështirë të flasësh kundër Berishës, edhe me Shqipërinë të gjithën mavi

  Akuzat e liderit suprem ndaj të vetëve që nuk e mendojnë si ai vazhdojnë të jenë të egra, siç vazhdojnë të jenë të egër ata gazetarë-klonë të tij...

 • Drejt Punës

  Alba Malltezi: Ata shqiptarë që po shpërndajnë margaritarë për këtë verë në Shqipëri

  Ndërsa ne ankohemi, qahemi, akuzojmë, shajmë, për çështje të politikës, shqiptarë të mirë i kanë hipur trenit me shpejtësi të lartë të Shqipërisë....

 • Opinion

  Alba Malltezi: Berishizmi dhe hileqarët rreth tij si një alergji rubeole, Shqipëria i flaku edhe me ndihmën e amerikanëve

  Ngjyra mavi në gjithë Shqipërinë si një reaksion ndaj një virusi që për pak na mori jetën: Berishizmi si më i rrezikshmi virus i një rubeole...

 • Opinion

  S’bëjnë përshtypje Berisha e Këlliçi, por gazetarë pro tyre të financuar dhe nga USAID apo fonde BE

  Faktikisht duhet të ishin gazetarët më të lirë dhe më pak të manipulueshëm në tregun mediatik shqiptar: Janë të lirë nga tregu lokal i reklamave...

 • Opinion

  “Benvenuto” i Milanos, një ide mikpritjeje për t’u kopjuar edhe në Tiranë

  Shoqata nga dhjetëra deri qindravjçare që mbledhin filantropë, artëdashës, njerëz të biznesit, apolitikë me dëshirën për të ndarë bashkë pasione...

 • Opinion

  Bëhen katër vajza në Tiranë që duan të zhduken!

  Katër gratë dhe vajzat kanë karakteristika të përbashkëta: të mësuara, të vetme, edhe tullat e bardha të pallateve të tyre të vjetra, të ndërtuara...