• Kultura

  Kullat shqiptare dhe UNESCO

  Këto ditë, në lajmet e vendit, mori shumë hapësirë përfshirja e „transhumance-s“, ose praktikës së shtegtimit të bagëtive të imta si pjesë e...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Kampet e mos mikpritjes së refugjatëve

  Nuk e di se e kujt është ideja e ngritjes së kampeve të pritjes së refugjatëve jashtë territorit të BE, si rruga për të zgjidhur sfidën më të...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Me Hamasin apo me Europën?

  Më 7 tetor 2023, kur autoritetet politike të Shqipërisë, pothuajse në unison ndër veti dhe me botën demokratike po dënonin sulmin barbar të...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Kosova nuk është Krimea

  Njësia ushtarake që sulmoi sot befasisht Policinë e Kosovës më solli ndërmend pamjet e vitit 2014, kur Rusia sulmoi Krimenë një ushtri anonime, pa...

 • Opinion

  Pendesa e fisme gjermane dhe krenaria e përzishme serbe

  Para disa ditësh, Gjermania miratoi, për herë të parë në historinë e saj të pasluftës së dytë botërore, dokumentin e strategjisë kombëtare të...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Gjeni një numër telefoni Albin Kurtit

  Lojaliteti i vetëm i tyre lidhet me Serbinë, ndërkohë që lojaliteti i vërtetë i Serbisë lidhet vetëm me Rusinë. Iluzionet se autorët e masakrave...

 • Sandër Lleshaj: Motrat e Nënë Terezës nuk e përdorin lavatriçen

  Ato i lajnë me dorë rrobat e atyre fatkeqëve të braktisur, të cilëve iu shërbejnë me një dashuri tronditëse. E mësova këtë gjë sot, teksa bëra një...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Nuk ndodhi ndonjë gjë e re as sot

  Ishte vetëm një deja vu në radhën e gjatë të atyre, që ky vend i mjerë përjeton prej tri dekadash, ajo që ndodhi sot në Tiranë. I njëjti...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: E mira apo e keqja publike?!

  Krimet makabre të ditëve të fundit, që kanë marrë jetë njerzish krejt të pafajshëm për motive të pakonceptueshme për një shoqëri moderne, kanë...

 • Opinion

  Sandër Lleshaj: Ndaloni çmendurinë

  Krimi i sotëm në Elbasan duket se i ka të gjitha tiparet e një vrasjeje të paguar dhe të paralajmëruar politike.