• Opinion

  Ben Blushi: Kryeqyteti imagjinar i Belshit

  Në pedonalen kryesore të Belshit, ndodhet një bust i Sami Frashërit që e hedh hijen cdo pasdite mbi liqen. Sami Frashëri mund të meritonte një...

 • Opinion

  Ben Blushi: Kurti i vetmi në planet që i ka kundër Amerikën, Rusinë dhe Evropën

  Duket e padrejtë të godasësh dikë që mendon se të gjithë janë duke i ngulur nga një thikë pas shpine. Ky është rasti i Albin Kurtit. Atë po e...

 • Opinion

  Fotografia e Zelensky-t

  Në 24 shkurt mbushet një vit nga hyrja e ushtrisë ruse në Ukrainë. Meqë gjithë bota sot bën bilancin e këtij konflikti, po postoj fotogtafinë që i...

 • Opinion

  Ben Blushi: Historia e Shqipërisë në kujtimet e breshkës së detit

  Në dimër, rëra e zezë e këtij plazhi pastrohet nga dallgët që i cojnë plastikat që dalin nga deti në thellësi të tokës, aty ku fillon bimësia. Unë...

 • Opinion

  Ben Blushi: Si shkova te Rilindja Demokratike në 5 janar 1991 dhe më pas

  Në 5 janar 1991 bashkë me mikun tim, Blendi Fevziu, kemi botuar në gazetën Rilindja Demokratike, që ishte gazeta e parë e lirë, opozitare dhe e...

 • Kultura

  Ben Blushi: Biseda ime imagjinare me një besimtar, një klerik dhe një shkencëtar

  Megjithëse kam shkruar shumë për Zotin dhe për këtë shkak, më kanë kërcënuar sepse gjoja kam blasfemuar, më kanë fyer sepse kam dyshuar, më kanë...

 • Opinion

  Ben Blushi: Si u krijua libra 6 vjet më parë, kush fitoi dhe kush humbi

  Gjashtë vjet më parë në 1 Nëntor 2016, bashkë me rreth 60 vetë dhe në prezencë të 2000 të tjerëve që u mblodhën te Akademia e Arteve, themeluam...

 • Opinion

  Magjia e Dardhës

  Nëse ecën nëpër fshat nuk ka asnjëri që nuk të fton në shtëpi. Ata që nuk e kuptojnë më këtë zakon, duhet të imagjinojnë për një çast sikur janë...

 • Kultura

  Historia e rrugës së 'Bogdanëve'!

  Para se të them diçka më shumë për Rrugën e Bogdanëve, do tregoj shkurt historinë e saj.