• Shqiptarët, 21 vite pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit

  Faktorizimi i vërtetë i shqiptarëve do të bëhet vetëm atëherë kur ata do të jenë popull shtetformues në Maqedoninë e Veriut. Pa këtë komponentë,...

 • Opinion

  Guri i Fajësisë serbe është caku nga duhet të shkojë procesi i dialogut me Kosovën

  Kosova po shkon e pabarbartë me Serbinë në tryezën e dialogut. Kjo pabarazi burimin  e ka te qasja e gabuar e bashkësisë ndërkombëtare e cila e ka...

 • Opinion

  Çfarë nuk kanë të përbashkët shqiptarët dhe palestinezët?

  Në çfarëdo tryeze bisedemesh që do ta organizohet nesër për zgjidhjen e kontestit në mes të Izraelit dhe Palestinës do të jetë i përjashtuar...

 • Opinion

  Dialogu me Serbinë sipas parimeve të Albin Kurtit

  Merreni me mend sikur në kontestet e pazgjidhura në mes të shteteve evropiane, bie fjala në mes të Gjermanisë dhe Francës menjëherë pas...

 • Opinion

  Basha nuk i bëri betejat atëherë kur duhej, tani është shumë vonë! S’u bë kurrë lider

  Duke dashur të mos pranojë rezultatin zgjedhor, lideri demokrat Basha doli me një deklaratë bombastike: “Ne do të vazhdojmë betejën me gjithë...