• Opinion

  Pesë mite mbi prapambetjen tonë historike!

  Shqiptarët pa rrëzuar mitet e rreme dhe sistemin e antivlerave që historikisht i kanë ndjekur nga pas, në mjedisin e tyre të errësirës larg dijes,...

 • Opinion

  Ne, ‘opozita’ e vendit tjetër të Europës (ku çdo banor i ardhshëm lind milioner)

  Ekonomia e Europës njeh dy popuj, territoret e të cilave mbi 2/3 e sipërfaqjes e zënë malet, që zotërojnë burime të mëdha natyrore, por dallohen...

 • Opinion

  Cili është çmimi që paguajnë shqiptarët pas çdo konflikti politik dhe a është kjo një arsye pse kemi mbetur vendi më i varfër i Europës

  Konflikti dhe dhuna që shkaktohen kryesisht si pasojë e politikave të gabuara i kushtojnë botës shumë shtrenjtë.

 • Fajin e ka ‘komunizmi’

  “Ne mund dhe duhet të jemi modestë si zyrtarë të vegjël të qarkut, sikurse jemi të shqetësuar për çdo gjethe në çdo...

 • A është kjo ‘diktatura’ e vërtetë?

  Gjatë pandemisë publiku shqiptar tregoi edhe një herë se për të drejtat e tij nuk proteston dot pa një “tutor” mbi kokë, që në çdo rast, çdo...

 • Vlerat artistike dje dhe sot! Nëse nuk i arrini dot, të paktën lërini të qetë kolosët e vërtetë!

  Në një foto së bashku, rreth 30 vite pas ardhjes së komunizmit, shfaqen disa nga kolosët e muzikës dhe të artit shqiptar ndër vite: Pjeter Gaçi,...

 • Shkëlqimi i injorancës “VIP” përmes rrjeteve sociale dhe lulëzimi i letrave anonime!

  Çdo liberal, intelektual i majtë ose i djathtë, e adhuron figurën e Sokratit,” shkroi Jonathan Rauch në librin e tij të vitit 1991 “Kindly...

 • Aranit Muraçi: Sali Berisha dhe Ahmet Zogu, dy atentatorët e paidentifikuar të idealeve të mëdha të kombit

  Shpirti njerëzor ende ka nevojë më të madhe për idealen se për realen. Nga realja ne ekzistojmë; nga idealja ne jetojmë – ka thënë njeriu u madh i...

 • ‘Shpikësit’ e demokracisë shqiptare dhe shakaja e tyre e tepruar me amerikanët!

  Një shaka e vjetër thotë: “Çfarë bën Zoti për të ndëshkuar amerikanët? U dërgon stuhi tropikale, uragane,...

 • Përse po ‘i tërbon’ Edi Rama grekët?

  Kosova është sot një tjetër realitet që duket se vendet fqinje nuk e kanë edhe aq të lehtë ta pranojnë atë. Pas pavarësisë së saj, Kosovën me...