2011, ndërtuesit shkurtuan
punëtorët dhe ulën pagat

2011, ndërtuesit shkurtuan <br />punëtorët dhe ulën pagat
TIRANË - Kompanitë e ndërtimit kanë ulur shpenzimet për paga duke shkurtuar vende pune, kurse punonjësit që kanë mbetur, janë përballur me ulje të pagave. Numri i të punësuarve në ndërtim ra kryesisht gjatë vitit 2010, ndërsa kompanitë kanë vijuar me shkurtimin e shpenzimeve duke filluar me uljen e pagave për punonjësit e tyre përgjatë vitit 2011. Shpenzimet e kompanive të ndërtimit për pagat kanë renë me 1.1 për qind gjatë tre mujorit të fundit të 2011, raporton institucioni zyrtar i statistikave shtetërore INSTAT. INSTAT lajmëroi sot për një rritje me 0.3 për qind e kostos së ndërtimit gjatë tremujorit të fundit të vitit të shkuar krahasuar me tre mujorin paraardhës, ndërsa grupi që është prekur më shumë duket të jetë ai i materialeve të ndërtimit, siç janë hekuri, çimentoja, materialet elektrike, etj
Sektori i ndërtimit po përballet me tkurrje të vazhdueshme e tij, e cila ka nisur që prej vitit 2008. Kësaj ecurie negative po i shtohet sëfundmi edhe rritja e kostos së ndërtimit duke i bërë punimet në infrastrukturë por apartamentet më të shtrenjta, në një kohë kur sektori ka më shumë nevojë së kurrë për rritje të shitjeve.

(gk/aq/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    Pse po tërhiqen kandidatët e Partisë Demokratike?×

Lajmi i fundit

AMA jep njoftimin për mediat: Mos i transmetoni këto aktivitete! Janë të ndaluara nga KQZ

AMA jep njoftimin për mediat: Mos i transmetoni këto aktivitete! Janë të ndaluara nga KQZ