• Drejt Punës

  Kalvari i pagave të deformuara

  Më 22 dhjetor 2021, plasi skandali i publikimit të pagave të shqiptarëve. Mbi 637 mijë paga u bënë të njohura për të gjithë, nga rrjedhja më e...

 • Opinion

  Ringritja bindëse e turizmit

  Dy vjet më parë, turizmi shqiptar, si kudo në botë, gjendej në vdekje klinike. Pronotimet të anulluara në 98%. 1.2 miliardë euro të humbura në më...

 • Opinion

  Sportelet fizike ose 1.3 miliardë euro dëm

  Në dy dekadat e fundit, qytetarët dhe sipërmarrësit kanë humbur mbi 1.3 miliardë euro dhe 10 mijë e 500 vjet në vonesa të shërbimeve publike,...

 • Opinion

  Sportelet fizike ose 1.3 miliardë euro dëm

  Në dy dekadat e fundit, qytetarët dhe sipërmarrësit kanë humbur mbi 1.3 miliardë euro dhe 10 mijë e 500 vjet në vonesa të shërbimeve publike,...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Amnistia që qytetarët duan

  Duket se me këshillimin publik janar-mars 2022 për amnistinë e të ardhurave të emigrantëve, me 332 mijë qytetarë që u përgjigjen pozitivisht për...

 • Opinion

  200 milionë euro në vit kanabis për jetën

  15 shtete të Bashkimit Evropian e kanë liberalizuar kanabisin mjekësor. Në Gjermani, prodhimi i kanabisit mjekësor u rrit me 49.5% në vitet...

 • Opinion

  Energjia, të kamurit dhe mbrojtja me çdo kusht e qytetarit

  Këto ditë ra shi me shumicë në të gjithë vendin dhe basenet e hidrocentraleve nisën të fitojnë pak metra nivel. Kështu, Liqeni i Fierzës u ngrit...

 • Opinion

  Anti-Korrupsioni funksionon!

  Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja doli disa ditë më parë në një konferencë të jashtëzakonshme shtypi dhe paralajmëroi se asnjë zyrtar i...

 • Jo vandalizmit!

  Të protestosh për vrasjen (edhe pse aksidentale) të një të pafajshmi nga policia e Shtetit është njerëzore, dinjitoze dhe e shëndetshme për çdo...

 • Ekscentriku, populisti dhe qytetari

  Në prill të vitit 1998, tri javë më pak se njëzet e një vite më parë, njeriu me gishtërinjtë të ngjyer me njolla boje penelash(dhe jo të pistë,...