Marrëveshja Shqipëri-Britani për emigrantët, azilkërkuesit shqiptarë do kthehen menjëherë! Rama: E kisha kërkuar që kur Johnson ishte ministër i Jashtëm

TIRANË- Qeveria britanike ka arritur marrëveshje me Shqipërinë për emigrantët e paligjshëm. Kryeministri britanik Rishi Sunak bëri publike marrëveshjen për frenimin e emigracionit shqiptar, e cila do të përshpejtojë deportimet. Sunak në Parlament tha se 1/3 e azilkërkuesve janë shqiptarë, të një vendi të begatë e të sigurt, teksa njoftoi se 400 specialistë britanikë do të zbarkojnë në Rinas për të ndalur emigrantët.

Qeveria britanike prezantoi masat për emigrantët e jashtëligjshëm, në të cilën fokus të madh patën edhe shqiptarët. Kryeministri britanik Rishi Sunak theksoi se do të bëhen ndryshime në sistem, që do të thotë se do të refuzohen shumica dërrmuese e kërkesave për azil nga shtetasit shqiptarë. Në fjalën e tij në parlament, Sunak thotë se pothuajse një e treta e azilkërkuesve në Britani janë nga Shqipëria, por shton se është një vend i sigurt dhe i begatë.

Sunak shprehet se shqiptarët mund të pretendojnë se janë viktima të skllavërisë moderne vetëm nëse ka prova për këtë, jo vetëm një dyshim për këtë, për këtë arsye tha para deputetëve se “duhet të kthehen sa më shpejt në vendin e origjinës. Ai thotë se kjo dhe ndryshime të tjera duhet të çojnë në shpalljen e pabazë të “shumicës dërrmuese” të pretendimeve nga Shqipëria. Njerëzit më pas do të kthehen shpejt.

“Një e treta e të gjithë atyre që mbërrijnë me varka të vogla këtë vit,  gati 13,000,  janë shqiptarë. Konsiderohet e sigurt për kthime nga Gjermania, Franca, Italia, Suedia. Është një vend aderues në BE, një aleat i NATO-s dhe një anëtar i të njëjtit traktat kundër trafikimit si Mbretëria e Bashkuar. Vetë kryeministri i Shqipërisë ka thënë se nuk ka asnjë arsye pse nuk mund t'i kthejmë menjëherë azilkërkuesit shqiptarë. Vitin e kaluar Gjermania, Franca, Suedia refuzuan pothuajse 100% të kërkesave shqiptare për azil. Megjithatë, shkalla jonë e refuzimit është vetëm 45%. Kështu nuk duhet të vazhdojë. Kështu që sot mund të shpall një marrëveshje të re me Shqipërinë  dhe një qasje të re.

Së pari, ne do të vendosim oficerë të Forcave Kufitare në aeroportin e Tiranës për herë të parë, duke ndihmuar në prishjen zinxhirit të krimit të organizuar dhe ndalimin e njerëzve që vijnë këtu ilegalisht. Së dyti, ne do të nxjerrim udhëzime të reja për punonjësit tanë dhe do ta bëjmë të qartë se Shqipëria është një vend i sigurt. Së treti, një nga arsyet pse ne luftojmë për të larguar njerëzit është sepse ata po shfrytëzojnë padrejtësisht sistemin tonë modern të skllavërisë. Pra, ne do të rrisim ndjeshëm kriteteret që dikush duhet të plotësojë për t'u konsideruar si një skllav modern. Për herë të parë, ne do të kërkojmë që një azilkërkues të ketë prova objektive të skllavërisë moderne dhe jo thjesht një dyshim. Si rezultat i këtyre ndryshimeve, shumica dërrmuese e pretendimeve nga shqiptarët mund të shpallen thjesht “qartësisht të pabaza”. Dhe këta individë mund të kthehen me shpejtësi.

Së fundmi, ne do të ndryshojmë mënyrën se si do të përpunojmë migrantët e paligjshëm shqiptarë, me një njësi të re të dedikuar që përshpejton çështjet brenda javësh, me 400 specialistë të rinj. Gjatë muajve të ardhshëm mijëra shqiptarë do të kthehen në shtëpi. Dhe ne do të vazhdojmë me fluturime javore derisa të gjithë shqiptarët të jenë larguar”, tha Sunak.

Gjithashtu, Sunak shprehet se qeveria është gjithashtu e përkushtuar që të nisë fluturimet për në Ruanda, për të dërguar azilkërkuesit atje (sipas planit të shpallur kur Boris Johnson ishte kryeministër). Ndërkohë kryeministri, Edi Rama tha se kishte qenë ai vetë që e kishte kërkuar një marrëveshje të tillë që në kohën kur Boris Johnson mbante postin e ministrit të Jashtëm, por vetëm Rishi Sunak mori përsipër të shtyjë më tej procesin.

Ky plan masash vjen pak ditë pas bisedës telefonike që pati Sunak me kryeministrin Edi Rama. Tema e shqiptarëve në Britani të Madhe ka qenë tepër e lakuar duke kujtuar këtu debatin që ka përfshirë vendin mbi numrin e emigrantëve të paligjshëm që mbërrijnë me varka nëpërmjet kanalit të ‘La Manshit’. Kjo nxiti reagimin e madh nga ana e shqiptarëve në Britani të Madhe, të cilët organizuan edhe protestë të madhe në Londër, ku kërkuan që ministrja e brendshme, Suella Braverman t’u kërkonte ndjesë.

Marrëveshja e plotë Britani-Shqipëri:

Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Rishi Sunak, dhe Kryeministri i Shqipërisë, z. Edi Rama, ranë dakord sot për të rritur bashkëpunimin në tre fusha kryesore me interes të përbashkët: a) çështjet e sigurisë dhe punët e brendshme (me fokus kryesor luftën kundër krimit të organizuar dhe imigracionit të paligjshëm); b) rritjen ekonomike dhe investimet; c) inovacioni, rinia dhe edukimi.

Kjo deklaratë vjen në kuadër të angazhimit të të dy kryeministrave për zgjerimin dhe thellimin e marrëdhënieve tona tashmë të forta dypalëshe. Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria sapo kanë festuar njëqindvjetorin e marrëdhënieve diplomatike dhe diaspora e gjallë shqiptare në MB jep një kontribut të rëndësishëm në kulturën, ekonominë dhe shoqërinë e të dy vendeve.
Çështjet e sigurisë dhe çështjet e brendshme:

Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria janë aleatë të vendosur në NATO dhe aktualisht po bashkëpunojnë ngushtë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së për të promovuar paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, veçanërisht duke kërkuar llogari nga Rusia për pushtimin e saj brutal dhe të paligjshëm të Ukrainës.

Shqipëria është një vend negociues për anëtarësimin në BE dhe një partner i besuar në organizatat ndërkombëtare. Duke njohur progresin e Shqipërisë në forcimin e institucioneve demokratike, sundimin e ligjit nëpërmjet zbatimit të reformës së thellë dhe gjithëpërfshirëse në drejtësi, MB e njeh Shqipërinë si një vend të sigurt të origjinës sipas ligjit të Mbretërisë së Bashkuar.

Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria janë të dyja palë në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ), Konventën e Këshillit të Evropës për Veprimin kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore (ECAT) dhe Konventën e Kombeve të Bashkuara kundër Krimit të Organizuar Transnacional dhe Protokollet e saj (Konventa e Palermos 2000 ). Si anëtarë të Këshillit të Evropës, ne punojmë së bashku për të përmirësuar të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e ligjit në të gjithë Evropën.

Ne jemi të përkushtuar të forcojmë më tej zbatimin e angazhimeve tona të përbashkëta ndërkombëtare, veçanërisht në fushat e kontrollit kufitar, luftës kundër krimit të organizuar, përfshirë trafikimin dhe shfrytëzimin e qenieve njerëzore në të gjitha format e tij, si dhe migracionin ilegal. 

Përveç kuadrit më të gjerë shumëpalësh, Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria kanë një bazë të fortë ligjore dypalëshe për të trajtuar në mënyrë adekuate migracionin e paligjshëm dhe trafikimin e qenieve njerëzore, e cila do të shërbejë si bazë për trajtimin e duhur dhe të shpejtë të migracionit të paligjshëm dhe trafikimit të qenieve njerëzore. 

3.1 Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria do të forcojnë më tej bashkëpunimin tonë të shkëlqyer operacional për zbatimin e ligjit, me objektivin e parandalimit dhe ndërprerjes së migracionit të paligjshëm dhe depërtimit në rrjetet kriminale. Me këtë objektiv, dy qeveritë tona do të formojnë një Task Forcë të Përbashkët në nivel të Ministrisë së Brendshme/Zyra e Brendshme.

3.2. Në kuadër të kësaj Task Force:

Ne do të forcojmë bashkëpunimin MB/Shqipëri në nivel operacional, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, ndarjen efektive të të dhënave dhe më shumë ekipe të përbashkëta operacionale. Kjo Task Forcë e Përbashkët mund të mbështetet nga një komitet ekspertësh, të përzgjedhur nga Ministria e Brendshme/Zyra e Brendshme;
Të dyja palët angazhohen të mbajnë dialog të rregullt për hapat e ardhshëm praktik;
MB do të ofrojë mbështetje shtesë për Qeverinë e Shqipërisë dhe organizatat në lidhje me shërbimet e mbrojtjes dhe riintegrimit për të mbështetur të kthyerit.


3.3. Mbretëria e Bashkuar dhe Shqipëria, si nënshkruese të ECAT dhe ECHR dhe në njohjen e një përpjekjeje të përbashkët për të trajtuar migracionin e paligjshëm dhe trafikimin e qenieve njerëzore, në përputhje me dhe me qëllim të maksimizimit të zbatimit të marrëveshjes së ripranimit MB-Shqipëri, do të rrisin kthimet në Shqipëri duke përfshirë ato mbi 18 vjeç, të cilët janë identifikuar nga autoritetet kompetente të Mbretërisë së Bashkuar si viktima të skllavërisë moderne (siç përcaktohet në legjislacionin e Mbretërisë së Bashkuar) dhe si viktima të trafikimit të qenieve njerëzore (siç përcaktohet në legjislacionin shqiptar).

Në frymën e KEDNJ-së, kthimet e tilla do të bëhen duke pasur parasysh të drejtat, sigurinë dhe dinjitetin e atij personi dhe për statusin e çdo procesi ligjor që lidhet me faktin se personi është viktimë dhe mundësisht të jetë vullnetar. Në lidhje me kthimin e emigrantëve të paligjshëm, të dyja palët theksojnë rëndësinë e zbatimit të shpejtë dhe efektiv të marrëveshjes dypalëshe të ripranimit ndërmjet dy vendeve. Pas kthimit në Shqipëri, çdo nevojë për mbështetje që lind për atë individ dhe mbrojtje nga ritrafikimi, do të jetë e disponueshme siç përcaktohet në ECAT.

3.4. Duke shprehur vullnetin e dy kryeministrave për të përmbushur detyrimet që rrjedhin si nga ligji ndërkombëtar ashtu edhe ai dypalësh, me synimin për të reduktuar migrimin e paligjshëm dhe për të luftuar trafikimin e qenieve njerëzore, të dyja palët angazhohen për të ndarë në mënyrë më efektive informacionin në mënyrë të sigurt, duke përfshirë informacionin personal, për qëllimet për të qenë në gjendje për të identifikuar me saktësi një të kthyer dhe për të marrë vendime në lidhje me atë individ me qëllim të sigurimit të pajtueshmërisë me ligjin ndërkombëtar dhe për qëllimin e monitorimit të performancës, duke përfshirë respektimin e detyrimeve përkatëse ligjore ndërkombëtare.

3.5. Në mënyrë që Shqipëria dhe Britania e Madhe të vazhdojnë të përmbushin detyrimet e tyre ndërkombëtare dhe dypalëshe, MB angazhohet të:

-mbështetja e strukturave përkatëse shqiptare për të forcuar mekanizmat e përdorur për referimin e viktimave për mbështetjen e duhur dhe për të rritur kapacitetin ekzistues të Autoritetit Përgjegjës Shqiptar dhe Mekanizmit Kombëtar të Referimit (MKR) për të përforcuar proceset dhe vendimmarrjen në përputhje me ECAT.

-ofrojnë investime në shërbime shtesë mbrojtëse, duke marrë parasysh aspektet specifike gjinore të atyre që migrojnë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar.

-të sigurojë mbështetje për Shqipërinë në hetimin e trafikimit në përputhje me detyrimin sipas nenit 4 të KEDNJ.
-të ofrojë mbështetje për forcimin e sigurisë kibernetike dhe të komunikimit për të përforcuar përputhshmërinë e GDPR në Shqipëri;


3.6. Qeveria shqiptare, në këmbim garanton se do të vazhdojë të zbatojë me efektivitet angazhimet e përbashkëta në kuadrin e ECAT dhe ECHR në lidhje me trajtimin e të kthyerve, parandalimin dhe identifikimin në të ardhmen të trafikimit të viktimave, si dhe duke marrë parasysh specifikat gjinore. të të kthyerve.

3.7. Të dy qeveritë do të mbajnë nën shqyrtim ndikimin e këtyre masave dhe zbatimin e tyre dhe fillimisht do të raportojnë për zbatimin e sa më sipër përmes një Komiteti të Përbashkët Mbikëqyrës, në nivel Ministrish të Brendshme/Zyra të Brendshme deri në fund të janarit 2023.

3.8. Për të rritur më tej monitorimin dhe mbikëqyrjen, të dy qeveritë bien dakord të angazhohen me Grupin e Ekspertëve për Veprimin Kundër Trafikimit të Qenieve Njerëzore (GRETA) në mënyrë që të ofrojnë raportim të pavarur mbi zbatimin e masave.

4.Rritja dhe prosperiteti ekonomik

Ne do të vazhdojmë të ndërtojmë në Marrëveshjen tonë të Partneritetit, Tregtisë dhe Bashkëpunimit, nënshkruar në shkurt 2021, për të promovuar tregtinë dhe investimet dypalëshe. Mbretëria e Bashkuar do të vazhdojë të mbështesë Qeverinë e Shqipërisë me synimin për të nxitur zhvillimin socio-ekonomik dhe krijimin e aftësive dhe vendeve të mira të punës për të rinjtë.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ripohoi interesin e saj për investime direkte në Shqipëri në sektorë strategjikë, si: energjia, infrastruktura, turizmi, bujqësia dhe agroindustria, transporti dhe logjistika, shërbimet e IT, etj.

Të dyja qeveritë shprehën interes të shtuar për thellimin e bashkëpunimit në fushën e turizmit (nëpërmjet shkëmbimit të informacionit në këtë fushë, praktikave më të mira në zhvillimin e produkteve turistike, në promovimin e destinacioneve turistike në të dy vendet, etj.) dhe mjedisit, me fokus të veçantë në burimet e rinovueshme. dhe transport inteligjent.
Të dyja qeveritë nënvizuan interesin e përbashkët për zhvillimin e projekteve që kanë ndikim rajonal, në fushat e infrastrukturës së transportit dhe energjisë.

5.Rinia, kultura, arsimi.

MB do të ndihmojë qeverinë shqiptare për të ndërtuar aftësi për të ardhmen nëpërmjet Këshillit Britanik dhe Ministrisë Shqiptare të Arsimit. Nëpërmjet bursave britanike Chevening dhe Bursave të Sigurisë Kibernetike për Shqipërinë (dhe më gjerë në Ballkanin Perëndimor), Mbretëria e Bashkuar do të vazhdojë të ofrojë mundësi për studentët për të ndjekur studimet pasuniversitare në MB.

Shkollat ​​e shekullit 21 është një program arsimor ambicioz i zbatuar nga Këshilli Britanik dhe i financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar që synon zhvillimin e të menduarit kritik dhe aftësive për zgjidhjen e problemeve.

Qeveria shqiptare shprehu vlerësimin e saj për mbështetjen e dhënë si dhe për zotimet e bëra nga qeveria britanike për organizatat e shoqërisë civile shqiptare me synimin për të krijuar mundësi për të rinjtë për të qëndruar në Shqipëri.

Marrëveshjet dypalëshe përkatëse dhe shkëmbimi zyrtar

Bashkëpunimi ynë i zgjeruar mbështetet nga marrëveshjet dypalëshe të mëposhtme:

Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut përfaqësuar nga Home Office dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë përfaqësuar nga Ministria e Brendshme e Republikës së Shqipërisë për Shkëmbimin e Informacionit për Migracionin -Qëllime të lidhura, nënshkruar në Tiranë, 16 maj 2022.

Marrëveshja ndërmjet Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë për Transferimin e Personave të Dënuar, nënshkruar në Londër, 26 korrik 2021;
Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për Ripranimin e Personave, nënshkruar Tiranë, 8 korrik 2021;

Marrëveshja e Partneritetit, Tregtisë dhe Bashkëpunimit ndërmjet Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë, nënshkruar në Tiranë, 5 shkurt 2021;
Marrëveshja ndërmjet Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë për Plotësimin e Konventës Evropiane për Ekstradimin 1957, nënshkruar në Tiranë, 5 Prill 2017;

Memorandum mirëkuptimi ndërmjet Ministrisë së Brendshme të Republikës së Shqipërisë dhe Ministrisë së Drejtësisë së Republikës së Shqipërisë nga njëra anë dhe Zyrës së Brendshme të Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut nga ana tjetër për shkëmbimin e të dhënave kriminale informacion. (6 korrik 2018);

Marrëveshja ndërmjet Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë për Plotësimin e Konventës Evropiane për Ekstradimin 1957, nënshkruar në Tiranë, 5 Prill 2017;

Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Sekretarit të Shtetit për Departamentin e Brendshëm që vepron nëpërmjet Ministrisë së Brendshme dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme të Republikës së Shqipërisë për intensifikimin e bashkëpunimit në luftën kundër trafikimit të qenieve njerëzore dhe për rritjen e identifikimit, njoftimit, referimit dhe vullnetarizmit kthimi i asistuar i viktimave/viktimave të mundshme të trafikimit të qenieve njerëzore, nënshkruar në Londër, 4 dhjetor 2014;
Nënshkruar:

Për Qeverinë e Shqipërisë

Edi Rama, kryeministër

Për Qeverinë e Mbretërisë së Bashkuar të Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut

Rishi Sunak, kryeministër

Rendit zhvillimet sipas orarit:
Ora 18:30
Marrëveshja me Britaninë, Rama: E kisha kërkuar qëkur Boris Johnson ishte ministër i Jashtëm! Sunak mori përsipër ta shtyjë përpara

 

Kryeministri Edi Rama ka folur për marrëveshjen e qeverisë britanike me Shqipërinë duke treguar detaje nga bisedën me kryeministrin Rishi Sunak. Ai shtoi se kërkesa ishte bërë nga vetë Rama që në kohën kur Boris Johnon mbante postin e ministrit të Jashtëm, por që u finalizua vetëm tani që Rishi Sunak mori postin e kreut të ekzekutivit në Britaninë e Madhe. 

“Kjo është kërkesë e imja që në kohën kur Boris Johnson ka qenë ministër i jashtëm dhe e kam përsëritur vazhdimisht sepse sa herë kanë ardhur dhe kanë ndarë me ne këtë shqetësim, kam qenë konsistent në të njëjtën gjë. Mos flisni për krim shqiptar se nuk ekziston. Krimi nuk ka etni. Nëse doni ndihmën tonë se ne jemi zgjedhur për të qeverisur Shqipërinë, jemi gati të ngremë skuadër speciale, e cila të merr 24 orë për identifikimin, penetrimin, ndarjen e informacionit, vëzhgimin dhe në fund ndalimin e atyre që organizojnë këto rrjetet e kriminalitetit.

Këtë herë kam pasur një bisedë goxha përmbajtësore me kryeministrin e fundit dhe ai ka marrë përsipër që jo vetëm të thojë e bukur, por edhe ta shtyjë përpara. Kemi bërë dhe një dakordësi që është e shprehur në deklaratën që keni lexuar. E gjitha është aty. Kryeministri britanik më ka shprehur keqardhjen për çka ka ndodhur për faktin që fatkeqësisht komuniteti shqiptar është vendosur nën një dritë të gabuar, më ka shprehur të gjithë konsideratat për bashkëpunimin, ecurinë e punës së përbashkët, më ka shprehur edhe dëshirën që të takohemi shpejt dhe pastaj jemi ndalur te kjo pjesë ku unë kam përsëritur të njëjtin princip. Ata element që janë problematik nuk përfaqësojnë komunitetin shqiptar askund, janë jashtënxjerrjet e një kombi si të çdo kombi dhe nëse qasjet për të marrë azil në Gjermani, Francë e Hollandë, atëherë kërkoni te vetja e sistemi britanik, mos e kërkoni te qeveria e Shqipërisë. Ishte një deputet interesant që pyeste ambasadorin tonë pse nuk vijnë me visa interes”, tha Rama.

S.C/K.T./Shqiptarja.com
Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • Iris: 14/12/2022 01:16

  I kujtohet ndonjerit operacionet /Fshesa/ qe bente dikur Greqia kunder shqipove? S.d.q ka dhe me keq,deportimi ne Ruanda.Ardhja e agjenteve britanike ne aeroporte per te ndaluar emigrimin e paligjshem ngjan me bashkepunimin me Italine qe kemi per monitorimin,luftimin e ndalimit te kultivimit dhe trafikimit te droges.

  Përgjigju
 • Loqka me panamera: 14/12/2022 01:03

  Amon mbajini andej maloket mos na i ktheni mbrapsht se kush i duron neper tirane se ne veri nuk shkojne aty te ne do plasen

  Përgjigju
  • Ben: 14/12/2022 10:20

   ahaha sakt e ke thene

 • Dkfjjssjs: 13/12/2022 23:54

  Ahahaa i do ktu per vota shalgjati plus qe kan ber lek plot ata dhe tua pastroj ky me perqindje per qeverin

  Përgjigju
 • Or tej: 13/12/2022 21:07

  Ky shalgjati na dashka te gjitheve ne atdhe or teeeeejjjjjj

  Përgjigju
  • Toka: 13/12/2022 23:11

   Sa te punoni tavolinat e t'i beni xhiron costa coffee, apo te ndertoni pallatet ne London, me mire te punoni token tuaj dhe te ndertoni Shqiperine. Problemi eshte se nuk jeni per pune o shoku miku, se jeni per pare qyl and milionat shpejt e shpejt, universal credit e shpi kanseli dhe te rrenoni emrit e te gjithe shqiptareve te tjere qe kane vite jetojne me pune te ndershme ne Mbreterine e Bashkuar!

 • Emigranti: 13/12/2022 20:20

  Shumë mirë që i kthejnë, sepse fatkeqësisht këta të rinjtë TikToku kur i pyt fluturon gomari për 20 pound? Po, fluturon! Thon. Është turp që të fluturosh me pras në..... në vitin 2022, të joshesh nga pseudo rreperat e YouTube e me thashetheme Facebooku

  Përgjigju
 • Arbërori: 13/12/2022 19:30

  Hahahaha Hahahaha, ti i shtyen të ikun e tani luan Nënë Terezen o tradhtar shqipfolës

  Përgjigju
  • Drejtesia popullore: 13/12/2022 23:10

   Budalla, idiot. Nuk di cfare kerkon, cfare flet e cfare duhet te behet. Baf-baf me i k*qe i bie, me ndryshimin qe nuk ke perdorur fjalet shkjau shqipfoles.

 • Unë: 13/12/2022 17:42

  Të gjithë të kthehen, 110 vjet shtet shoku 2 metra........ Turp punon me shkie në zbrazë vendin

  Përgjigju
 • emigranti: 13/12/2022 17:37

  I ktheni bijte e shqipes ne atdhe se qeveria i pret krahehapur te investojne dhe te punojne ne bujqesi ...

  Përgjigju
 • Toni: 13/12/2022 15:11

  Pse bie dakord weveria antikombetare shqiptare me masa te tilla. Duhet absolutisht te ndaloje ardhjen e avioneve me te deportuar sic bejne vende te tjera.

  Përgjigju
  • Toni: 13/12/2022 18:15

   @realisti o patronazhist, ka shume vende ndermjet te cieve Maroku, India etj. Eshte shkelje e konventes te se drejtave te njeriut te OKB te deportosh njerez qe kane kerkuar azil pa i shqyrtuar kerkesen. Vetem ne rast te marreveshjeve me vendet e origjines, si kjo marreveshja antikombetare qe ka firmosur lideri suprem global Kim Yong Rama, mund te deportohen njerez pa ju shqyrtuar kerkesa e azilit. E kuptove tani injorant?

  • Realist: 13/12/2022 15:31

   Cilet jane keto vende te tjera? Po nuk i deshe me avion special t’i nisin me avion te zakonshem linje. Nuk mund t’u refuzosh hyrjen shtetasve te tu.

 • AltinTop: 13/12/2022 14:56

  Hajde Rame nxirre shpaten e Erdoganit dhe bjeri mu ne balle Inglizit..

  Përgjigju
  • Bumci: 14/12/2022 13:42

   O Ben fakti qe ti habitesh me keto qe ben quni kristaqit eshte me ulerites se vete marreveshja me indianin e pashaportizuar britanik.

  • Ben1: 14/12/2022 00:38

   Po cpo ben mor Edi Rama? Nje nga pikat qe ke pranuar eshte edhe uk border kontroll ne Rinas? Police nga uk ne Rinas? Megjithemend edhe kete? Cpo ben? Te mashtroje Sunak me luge bosh dhe po i fut shqiptaret ne kontroll qe nga Rinasi? Po ke pranuar edhe kete i ke bere gjemen shqiptareve te Anglise I ke shitur Kjo eshte e turpshme

 • Sondazhi i ditës:

  A duhet Kurti të largojë kryetarët shqiptarë nga zyrat në veri të Kosovës?×

Lajmi i fundit

Tensionet në veri të Kosovës, tifozët e Egnatias: Mitrovica është Shqipëri

Tensionet në veri të Kosovës, tifozët e Egnatias: Mitrovica është Shqipëri