POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

FOTOT/ Drejt fundit rehabilitimi i Lanës nga Materniteti i Ri deri në Shkozë, ja si ka ndryshuar zona

Rehabilitimin i bregut të Lumit të Lanës në segmentin nga Materniteti i Ri

Bashkia e Tiranës njofton se një tjetër investim është drejt përfundimit. Bëhet fjalë për rehabilitimin e bregut të Lumit të Lanës në segmentin nga Materniteti i Ri deri në Shkozë, ku ferrat dhe mbeturinat i kanë lënë vend një infrastrukture moderne.

Gradualisht në këtë segment po punohet si gjatë shtratit të lumit për ta rehabilituar atë, ashtu edhe në ndërtimin e gjithë infrastrukturës së nevojshme në rrugë: trotuare, ndriçim dhe gjelbërim. Puna ka mbaruar në rreth 90 për qind të saj, teksa ka nisur edhe asfaltimi i rrugëve në të dyja krahët e Lanës.

Rehabilitimin i bregut të Lumit të Lanës në segmentin nga Materniteti i Ri

Gjithashtu po punohet edhe për mbjelljen e pemëve, si dhe sistemimin e dherave në bregun e Lanës. Tashmë me këtë investim e gjithë zona nga Materniteti i Ri deri në Shkozë merr një vlerë tjetër, ndërsa të gjithë qytetarët e kësaj zone do kenë një mundësi të lëvizin më shpejt dhe me më pak kosto në dy akset e kësaj rruge.

d.ba./b.ha./Shqiptarja.com
Komento