POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Ja çfarë parandalon muzika nëse e dëgjoni para gjumit, zbuloeni tani

Foto ilustruese

Dëgjimi i muzikës para gjumit është një mënyrë e mirë relaksuese për çdo person. Por nëse dëgjoni muzikë medituese para se të flini, do të jeni të mbrojtur nga sulmet vdekjeprurëse në zemër.

 

Bëhet e ditur sipas një studimi më të fundit të realizuar në lidhje me këtë, tregon se dëgjimi i tingujve të qetë dhe meditues para se t’ju zë gjumi rritë ndryshueshmërinë e ritmit të zemrës.

 

Gjithashtu kjo definohet si koha në mes të rrahjeve të zemrës dhe tregon aftësinë e zemrës që të ndryshoje shpejtësinë e pompimit të gjakut si përgjigje ndaj rrezikut apo periudhave të relaksit.

 

Mirëpo studimet paraprake kanë treguar se ndryshueshmëria e ulët e ritmit të zemrës rritë rrezikun për të pësuar sulm në zemër për 45%.

a.de.
Komento