Kushtetuesja, KED bën gati listën me emrat, kërkesë Presidentit dhe Kuvendit për dy vakanca të tjera

TIRANE-Këshilli i Emërimeve në Drejtësi njofton se ka përfunduar procesin e intervistave me kandidatët për në Gjykatën Kushtetuese. Në njoftimin e KED-së theksohet se janë intervistuar; Arta Vorpsi, Elsa Toska, Fiona Papajorgji, Regleta Panajoti,  Marsida Xhaferllari dhe Besnik Muçi.

Pas intervistave KED do të vijojë menjëherë me shqyrtimin e dokumentacionit të çdo kandidati, për të bërë vlerësimin dhe pikëzimin e tyre. Pas miratimit, lista përfundimtare e renditjes së kandidatëve do i dërgohet Kuvendit dhe Presidentit të Republikës, që të zgjedhin dhe të emërojnë gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese. Gjashtë kandidatët konkurrojnë për katër vende në Gjykatën Kushtetuese. 

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi i kërkon Kuvendit dhe Presidenti të rishpallin thirrje për dy vende vakante në Gjykatën Kushtetuese. Vendet e lira u krijuan për shkak se gjatë procesit të verifikimit, KED skualifikoi kandidatët për vakancat e Kuvendit, ndërsa për vakancat e shpallura nga Presidenti mbetën vetëm dy kandidatë nga tre që kërkon ligji. Gjykata Kushtetuese është jashtë funksionit, pasi vettingu i përjashtoi të gjithë anëtarët me përjashtim të Vitore Tushës.

Ndërkohë që përsa i përket vendimit për procedurat e vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së kandidatëve për vendin vakant të Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, do të shtyhet për në një mbledhje tjetër, duke u dhënë mundësi kandidatëve nëse do të ankohen pranë Gjykatës Administrative të Apelit. 

  • Sondazhi i ditës:

    Vaksinë ose test negativ për të hyrë në Universitete, a ju duket e drejtë?

Komento


×

Lajmi i fundit

John

‘A do e nënshkruanit pavarësinë e Kosovës’, përgjigjet kryeministrja e Serbisë