Këshilli i Integrimit, Bregu kundër
'Kryetarin opozita, parimi europian'

Këshilli i Integrimit, Bregu kundër<br />'Kryetarin opozita, parimi europian'
Majlinda Bregu nuk pranon ftesën e ministres së Integrimit Klajda Gjoshës për krijimin e Këshillit Kombëtar të Integrimit. Deputetja e PD-së, njëherësh edhe kryetare e Komisionit të Integrimit në Kuvend nuk ka pranuar që të jetë bashkë-kryetare në Këshillin e Kombëtar të Integrimit.  
 
"I vetmi standard i aplikuar sot në Evropë apo në vënde të cilat kanë qenë apo kanë kaluar në këtë proces, sikurse Estonia, Kroacia, Mali i Zi, Maqedonia, në këtë faze, ngritja e Këshillit Kombëtar të Integrimit është një strukturë Parlamentare. Pra, është një organizëm i cili i lihet Parlamentit për të ekzekutuar rolin e tij kontrollues ndaj qeverisë. Të vetmen gjë, i kam kthyer përgjigje Ministres së Integrimit, në letrën e saj dërguar Komisionit të Integrimit, duke i kërkuar qetësisht, mirësisht që të mos zbatojnë asnjë standard tjetër përveç standardit Evropian, që do të thotë ndryshe të mos bëjënë asnjë shpikje, të mos shpikin modele të paqena, eksperienca të patestuara dhe për më tepër qush në fillimin e tyre dhe në konceptim, kanë sigurimin e dështimit të plotë. Qeveria ka formate dhe organizma të cilat kontrollojnë reforma në procesin e integrimit dhe drejtohen nga kryeministri i vendit. Këtë rradhë i takon Parlamentit, si një detyrim dhe konkluzion i dialogut të nivelit të lartë për Evropën, të ngrejë një strukturë e cila do të jetë bazë për të monitoruar qeverinë dhe në fazat e ardhshme të procesit të integrimit. Që do të thotë që, i vetmi standard i zbatuar, e përsëris në Estoni, në Slloveni, në Kroaci, në Mal të Zi, në Maqedoni, ku ky proces është drejtuar nga Parlamenti, i kërkojmë qeverisë të zbatohet edhe në këtë rast në Shqipëri. Që do të thotë që Këshilli Kombëtar i Integrimit ka për kryetar përfaqësuesin e opozitës, nënkryetar nga maxhoranca dhe anëtar me numër të barabartë votash, duke qenë një Këshill Konsultativ, nga forcat politike në Parlament, përfshirë shoqërinë civile dhe përfaqësues nga zyra e Presidentit, përfaqësues nga qeveria dhe nga institucionet e tjera"  deklaroi Bregu.  

PDF/Letra e zonjës Bregu drejtuar ministres së Integrimit
Redaksia Online
(g.f /Shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    Pse po tërhiqen kandidatët e Partisë Demokratike?×

Lajmi i fundit

Samiti për demokraci, Osmani thirrje vendeve që nuk e njohin Kosovën: Njihni shtetësinë tonë! Do fitoni aleat të përkushtuar, jo vetëm një vend mik

Samiti për demokraci, Osmani thirrje vendeve që nuk e njohin Kosovën: Njihni shtetësinë tonë! Do fitoni aleat të përkushtuar, jo vetëm një vend mik