Komisioni i Ekonomisë, Erion Braçe: Personalizimi i politikës fiskale është gjëja më e rëndë që mund t'i ndodhi prodhimit

Erion Braçe tha në Komisionin e Ekonomisë se personalizimi i politikës fiskale është gjëja më e rëndë që mund ti ndodhi prodhimit. Braçe tha se politika e vitit 2018 ka thelluar dëmin në prodhim. 

“Ka nisur në 2018 dhe nuk hiqet dorë nga personalizimi i politikës fiskale në të mirë të të paktëve dhe në dëm të të shumtëve. Politika e 2018 ka thelluar dëmin në prodhim. Shteti ka hequr dorë nga ndërhyrja në treg ua ka lënë totalisht në dorë grumbulluesve. Kush i ka thënë grumbulluesit çfarë po bën, asnjë? Doni ti hiqni këto me paketën fiskale shumë mirë, ua jap një zgjidhje. Vendosni një produkt dysheme për të gjitha produktet e fshatarit në mënyrë që ai të mos humbi para. Sa herë ua them këtë më thoni është komunizëm, por personalizimi i politikës fiskale nuk është komunizëm. Jam kundër çdo lloj skeme që nuk vendos ekuilibër. Refuzoj të pranoj që heqja e TVSH për inputet bujqësore pasi çmimet janë ulur, kur çmimet janë në rritje nuk rriten taksat. Pasi rritja e taksave rrit edhe kostot për prodhuesit. Kur FMN ju propozon të vendosni TVSH për shitjen e banesave rezidenciale për herë të parë pse nuk e bëni? E keni tek lista që na keni sjellë ne. Nuk fillon nga më i dobti por nga më i dobëti. Pse nuk merrni tatime dhe taksa tek ndërtimi. Do propozoj, vendos këtë që propozon FMN, me amendime e si të doni."-tha Braçe.


Lajmi kryesor:

Debate te 'Ekonomia', ministrja prezanton Paketën Fiskale! Braçe: Fabrikat e qumështit në vend janë në llum fiskal, numri i lopëve bie, ato rrisin prodhimin! Çfarë magjie përdorin?


/KT/Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Baza ajrore e NATO-s në Kuçovë, a forcohet pozita e Shqipërisë në rajon?×

Lajmi i fundit

Dosja ‘21 janari’ drejt SPAK, Gjykata e Lartë vendos sot! Thirrja e Strasburgut për drejtësi: Krim shtetëror, të hetohet

Dosja ‘21 janari’ drejt SPAK, Gjykata e Lartë vendos sot! Thirrja e Strasburgut për drejtësi: Krim shtetëror, të hetohet