POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Lufta kundër krimit të organizuar, Lleshaj: Task-Forca histori suksesi, do shtrihet në të gjithë Policinë e Shtetit

Ministri i Brendshem, Sander Lleshaj

Gjatë analizës së Policisë së Shtetit për veprimtarinë e kryer për garantimin e rendit dhe sigurisë publike, ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj deklaroi sot se Task Forca Qendrore do të shtrihet në të gjithë Policinë e Shtetit. Lleshaj theksoi se lufta kundër krimit të organizuar mbetet prioritet.

Sigurisht që këtu është bërë shumë janë ngritur struktura, Task – Forca Qendrore është një histori suksesi, histori e cila duhet të vijojë të thellohet në këndvështrimin tim dhe në detyrat që së shpejti do të bëj publike për Policinë e Shtetit, për strukturat e tjera të Ministrisë së Brendshme. Do të kërkohet që koncepti i Task – Forcës të shtrihet në të gjithë Policinë e Shtetit. E gjithë Policia e Shtetit shqiptar do të jetë Task – Forcë Qendrore për luftën kundër krimit të organizuar.

Sandër Lleshaj, Ministër i Brendshëm 

Lleshaj u shpreh më tej se një rëndësi të madhe dhe jetike duhet të marrë bashkëpunimi i Policisë së Shtetit me qytetarët e vendit, si dhe besimi që duhet rritur tek këta të fundit.

 Policia e Shtetit shqiptar është një polici e vogël, por problematika jonë nuk është e vogël, ende vazhdon që problematika të jetë e madhe dhe për të arritur që të kompensojmë mungesën e numrave të policisë, mbetet i rëndësishëm bashkëpunimi me qytetarët e këtij vendi. Është e rëndësishme, është jetike që Policia e Shtetit të forcojë bashkëpunimin me qytetarët e këtij vendi, është e rëndësishme që qytetarët të rrisin besimin tek policia e tyre dhe për të rritur besimin ka vetëm një mënyrë: ta fitosh atë përmes punës, përmes integritetit, përmes ndershmërisë, përmes përkushtimit, përmes angazhimit dhe përmes sakrificës. Policia është marrë me kriminelët, është marrë me të keqen e vendit por nuk mjafton kjo. Duhet që policia të merret edhe më të keqen e vendit por të merret edhe me qytetarët.

Sandër Lleshaj, Ministër i Brendshëm

a.s./Shqiptarja.com
Komento