Ministria e Mjedisit kontrolle
në terren për ndotësit 

Ministria e Mjedisit kontrolle<br />në terren për ndotësit 
Ministria e Mjedisit do të ushtrojë kontrolle në të gjithë territorin për të rivlerësuar situatën aktuale lidhur me ndotësit e qëndrueshëm organikë, të cilët janë kimikate që dëmtojnë rëndë shëndetin e qytetarëve. Ndotësit më të lartë janë bizneset në industri, bujqësi dhe  transport dhe projekti  ka si qëllim të evidentojë dhe të eliminojë ndotjen në ato raste kur konstatohet.

Ndërsa për sipërmarrjet që kanë ushtruar aktivitet duke dëmtuar mjedisin, do të merren masa të rënda penalizuese.

Projekti, i cili ndërmerret në kuadër të konventës së Stokholmit, i mbështetur nga GEF, (Organizata Globale Mjedisore) ka një afat 2 vjeçar dhe pas mbarimit të afatit do të merren edhe masat përkatëse në bazë të gjetjeve në terren.


Shkrimi u publikua sot(26.09.2014) në gazetën Shqiptarja.com(print)
 

  • Sondazhi i ditës:

    Shqipëria luan ndaj Kroacisë sfida e dytë në Euro 2024, kush fiton?×

Lajmi i fundit

Kryeministri holandez Mark Rutte pritet të jetë kreu i ardhshëm të NATO-s, Hungaria dhe Sllovakia heqin veton ndaj tij

Kryeministri holandez Mark Rutte pritet të jetë kreu i ardhshëm të NATO-s, Hungaria dhe Sllovakia heqin veton ndaj tij