POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Mos mbani më kurrë shishe uji në makinë, ju kanoset një rrezik i madh

Foto ilustruese

Shishja e ujit është e nevojshme gjatë githë kohës. Në momentin që duhet të pimë 8 gota ujë në ditë për të qëndruar sa më të hidratuar, shumica mbajnë një shishe me vete edhe kur udhëtojnë me makinë. Por ky është një gabim shumë i rëndë. Kjo pasi sipas një eskperimenti të kryer nga Dapartamenti i Zjarrfikësve në Midwest, drita e diellit në shihen e ujit shkoi deri në 250 gradë. Dhe kjo lloj temperature mund të sjellë pasoja shumë të rëndë.

“Accuweather.com” shkruan se sipas një studimi të bërë nga Universiteti i Florida- s zbuloi se plastika e përdorur në shishet e ujit mund të çlirojë antimony dhe bisphenol A në rast se ekspozohet në diell për një kohë relativisht të gjatë. Më poshtë keni një listë të shkurtër me problemet që do të na shfaqeshin nëse ndodh një ekspozim i tillë:

- ndryshim në nivelet hormonale

- probleme me zemrën

- rritje e rrezikshmërisë së kancerit

- dhimbje stomaku

- diarre

- të vjella

Disa studime madje e kanë lidhur ekspozimin e ujit në diell edhe me abortin spontan apo gjakderdhjen retinale.

 

fl.mi./Shqiptarja.com
Komento